Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

'Lelies en vlinders'
Expositie van werk van Matilde Zijp

Galerie De Brasserie

1 maart - 12 april

In de Galerie De Brasserie van de Hortus botanicus Leiden worden exposities gehouden van werk van kunstenaars die de natuur, en de Leidse Hortus in het bijzonder, hoog in het vaandel hebben staan. Van 1 maart tot en met 12 april is er werk te zien van Matilde Zijp - lelies en vlinders die de belofte van een nieuwe zomer in zich dragen.

Matilde Zijp studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. Al bijna 10 jaar heeft zij een teken- en schilderatelier in Kunstcentrum Haagweg 4 te Leiden, waar ze vrijwel dagelijks bezig is met tekenen en schilderen. De nabije Hortus botanicus is voor haar een bron van inspiratie en ontspanning.

Matilde maakt kleurrijke, soms zeer grote, schilderijen met olieverf op doek. Daarnaast maakt zij tekeningen en spontane krachtige werken met acrylverf of werk in gemengde techniek op papier. Haar favoriete onderwerp is het landschap, vooral de Noord Nederlandse polderlandschappen.

In Galerie de Brasserie toont Matilde Zijp werk op papier; grote, sterke en expressieve tekeningen van lelies, waarin het lijnenspel opvallend en sfeerbepalend is. Daarnaast zijn er een aantal werken van klein formaat waarop dagvlinders en nachtvlinders worden verbeeld in een veelheid van sferen, vaak prachtig van kleur.

De getoonde tekeningen en vlinderschilderijen kunnen worden aangekocht. Galerie De Brasserie is geopend tijdens de openingsuren van de Hortus botanicus.

Een bestand op hogere resolutie van bijgevoegde foto's kan worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl

'Lelies en vlinders' - Expositie van werk van Matilde Zijp

Waar
Galerie De Brasserie in bezoekerscentrum de Wintertuin van de Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

1 maart - 12 april 2004

De Brasserie is gratis toegankelijk en geopend van maandag - vrijdag en zondag van 10-16 uur. Na 1 april dagelijks van 10-18 uur.

Aan de redactie:
Voor informatie over de expositie van het werk van Matilde Zijp kunt u contact opnemen met de Hortus botanicus Leiden: 071 - 5275144. Er is digitaal beeldmateriaal van haar werk beschikbaar. Matilde Zijp is direct bereikbaar via 071 - 5227580

Leiden, 21 maart 2004
Stans van der Veen - Hortus botanicus Leiden


---- --