Gemeente Ede

nummer 62 / Ede, 22 maart 2004

Gemeente Ede verplaatst vergaderingen van raadscommissies in rouwperiode

Het gemeentebestuur van Ede heeft een aantal openbare vergaderingen en officiële representatieve verplichtingen na het overlijden van Prinses Juliana afgelast. Op advies van de rijksoverheid en de Commissaris van de Koningin geldt dit voor de periode tot en met 30 maart, de dag van de uitvaartdienst en bijzetting.

Zo gaan de openbare vergaderingen van de raadscommissies Algemene Zaken en Middelen op maandag 29 maart en Ruimtelijke Ontwikkeling op dinsdag 30 maart in het raadhuis van Ede niet door. Deze worden verplaatst naar dinsdag 6 april. De raadscommissie AZ&M komt dan om 18.00 uur bijeen om een gedeelte van de agenda te behandelen; de raadscommissie RO begint haar vergadering om 19.00 uur.

Werkbezoeken
Het college van burgemeester en wethouders heeft het geplande werkbezoek op 23 aan een bedrijf en het wijkbezoek op 30 maart aan het bedrijventerrein Frankeneng uitgesteld.

Boomfeestdag
De landelijke boomfeestdag, die op 24 maart met medewerking van enkele wethouders ook in Ede zou plaatsvinden, is door de organisatoren verzet naar woensdag 7 april 2004.

Informatieavond in Lunteren
De informatiebijeenkomst van de Dorpsraad Lunteren, die in nauwe samenwerking met de gemeente op 24 maart zou plaatsvinden, is eveneens uitgesteld. De vervangende datum hiervoor is woensdagavond 7 april. Dan is in het Westhoffhuis zowel de inloopbijeenkomst als de informatieavond voor de plannen voor de herinrichting van het centrum van Lunteren.

Bij andere activiteiten, zoals onder andere inspraakbijeenkomsten en inloopavonden die wel doorgang vinden, wordt gepaste soberheid in acht genomen.

---