Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Benschop verrast in 1e ronde EK Dames

Het EK dames in Dresden is begonnen. Na een lange treinreis was er een leuke openingsceremonie met diner. Het hotel valt ook 100% mee, alles is prima geregeld en het weer is zeker beter dan in Nederland! In de eerste ronde stond al gelijk een Nederlands duel te wachten en wel tussen Zhao Qin Peng en Désiree Hamelink. Na een interessante partij moest de laatste toch het onderspit delven. Tea Bosboom-Lanchava had een interessant nieuwtje in de opening tegen Monica Seps (2078, deze Zwitserse was uitgeroepen tot miss Plovdiv als ik me goed heb laten informeren). Seps durfde niet in te gaan op het offer, maar had zo veel tijd verbruikt dat het afmaken een koud kunstje was.

Voor een verrassing zorgde Marlies Bensdorp die met zwart overtuigend de Russische WGM Irina Slavina (2413) versloeg! En Bianca Muhren speelde iets te enthousiast tegen WGM Elisabeth Päthz (2399), maar deze liet haar terugkomen en Bianca miste in het eindspel waarschijnlijk nog een remisewending.
Al met al geen slecht begin. Vandaag voor Tea en Marlies op papier een sterkere tegenstandster, maar dat zegt niks, zoals in ronde 1 is gebleken.


---