Openbare Bibliotheek Oss

30 januari 2004

Lezingenserie Blikopener in Maaslandse biblotheken: Cees Prinsen met Brabantse spullen uit oma's tijd in Loosbroek

Een avond lang vertoeven in de sfeer van weleer. Weet u het nog? De typische spulletjes die horen bij die alweer lang vervlogen tijd! Cees Prinsen, heemkundige en rasverteller, zal een avond lang vertellen over De Meidenkist. Dinsdag 23 maart komt hij op uitnodiging van de bibliotheken in Bernheze met zijn programma naar zaal Kerkzicht in Loosbroek. De avond begint om 20.00 uur en toegangskaarten à 3,50 zijn verkrijgbaar in de Bibliotheken Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode.

De meidenkist : Brabantse spullen uit omas tijd Als rasechte Brabander en heemkundige neemt Cees Prinsen uit Hilvarenbeek zijn publiek mee op een reis terug in de tijd van de dienstmeiden en knechten. Zijn Meidenkist zit boordevol spullen uit grootmoeders tijd. Van antieke kleding tot blokval, van primitief voorbehoedmiddel tot legendarische snelzeiker. Cees Prinsen doorspekt de spullen uit de kist met anekdotes en wetenswaardigheden. De Meidenkist is een ware spiegel van het verleden. Herinneringen aan het geloof, de hygiëne, de tijd als dienstmeid en knecht zullen naar boven komen.

Kunst of aardige Kitsch?
Bezoekers aan het programma De Meidenkist kunnen vreemde spulletjes van thuis meebrengen. Ze worden door Cees Prinsen besproken en getaxeerd. Als specialist in historie en het Brabantse volksleven kan hij zeer waarschijnlijk vertellen waarvoor de oude spulletjes uit omas tijd dienden en wat zij tegenwoordig nog waard zijn.

Lezing
Toegangskaarten voor De Meidenkist zijn te koop à 3,50 in de bibliotheken Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode. De lezing van Cees Prinsen vindt plaats in zaal Kerkzicht, Molenhoeven 43 in Loosbroek.
.