Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Opknapbeurt Van Moerkerkenstraat

Eenvoudige ingrepen om de kwaliteit van wegdek en voetpaden op peil te brengen. Daaarom gaat het bij de grote opknapbeurt bij de Van Moerkerkenstraat. Daarnaast wordt de straat een 30 km zone gebied om het verkeersveiliger te maken. Bewoners kunnen op 23 maart meepraten over de plannen.

Huidige situatie
Het stadsdeel pakt niet de hele Van Moerkerkenstraat aan. Het gaat om het deel tussen de Adèle Opzoomerstraat en de Dr. A.. Voorthuijsenschool aan het eind van de straat. De onderhoudstoestand van deze straat is zo slecht dat niet gewacht kan worden op de vernieuwingsoperatie van uw buurt die gepland staat voor de jaren 2008-2015.
Bij de opknapbeurt nu gaat het daarom uitsluitend om onderhoud aan de rijweg en de aangrenzende voetpaden. Als dat noodzakelijk is, worden riolering, kabels en leidingen vernieuwd.

Schetsontwerp
Het stadsdeel heeft een ontwerp voor de nieuwe inrichting gemaakt, waarvan de hoofdzaken hieronder staan. Gedetailleerder informatie kunt u krijgen op de overlegavond op dinsdag 23 maart 2004. In de bijlage staat een kaartje met de voorgestelde inrichting.

Verkeer en parkeren
Vanwege de veiligheid voor voetgangers en langzaam verkeer krijgt de Van Moerkerkenstraat een inrichting als 30 km zone. De rijweg is nu 6,5 meter breed. De rijbaan krijgt na het onderhoud een breedte van 4,5 meter; aan de noordkant van de straat komen parkeervakken met een breedte van 2 meter. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. De kruisingen met de Anna Bijnsstraat en de Justus van Maurikstraat worden verhoogd aangelegd om de snelheid van het verkeer te remmen. Bij de Burgemeester van Leeuwenlaan komen om dezelfde reden verhoogde inritconstructies.

Aanbieden huishoudelijk afval
In de hele straat komen officiële aanbiedplekken voor het huisvuil (vuilniszak, biobak en grof vuil) worden aangelegd. Alleen daar kunnen bewoners in de toekomst hun afval plaatsen. Bij de Anna Bijnsstraat en de Adèle Opzoomerstraat komen ondergrondse containers te staan voor papier en glas.

Het groen
De plantsoenen langs de Van Moerkerkenstraat blijven zoals ze zijn. Op een aantal plaatsen is het noodzakelijk bomen weg te halen om goede kruisingsvlakken te maken. Daar komen nieuwe bomen voor terug. Bij de Voorthuijsenschool wil het stadsdeel drie bomen (van matige kwaliteit) weghalen om meer ruimte voor parkeren bij de school te krijgen.
De nog aanwezige gevelplantsoentjes op de koppen van de huizenblokken zullen verdwijnen omdat ze veel vervuiling aantrekken.

Overlegavond
Wij willen bewoners en andere geïnteresseerden graag in de gelegenheid stellen om persoonlijk te reageren op de voorstellen voor het groot onderhoud en daarover hun mening te geven. Het overleg met bewoners vindt plaats op dinsdag 23 maart 2004 van 19.30 tot 22.00 uur. Plaats: grote vergaderzaal op de 1e verdieping van het Tuinstadhuis, Plein '40-'45 nr. 1.

U krijgt tijdens de overlegavond een nadere toelichting krijgen op het voorgestelde ontwerp en u kunt uw wensen over de inrichting en de uitvoering bespreken met de betrokken projectleider van Stadsdeelwerken.

Op een andere wijze reageren?
Dat kan ook. In alle gevallen reageert u vóór 23 maart 2004 bij Boy Busing, Projectbureau Stadsdeelwerken:

- telefonisch via nummer 020 - 889 8773,

- schriftelijk aan stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, t.a.v. dhr. B. Busing, Plein '40-'45 nr. 1, 1064 SW Amsterdam, of
- per e-mail via onderstaande contactpersoon.

Uitvoering
De start van de uitvoering van het groot onderhoud aan de Van Moerkerkenstraat staat al gepland voor mei 2004. Voor de uitvoering van start gaat, krijgen bewoners daarover bericht.

foto boven: De rijweg van de Van Moerkerkenstraat is er slecht aan toe.
foto onder: De Voorthuysenschool aan het eind van de Van Moerkerkenstraat. De kinderen zullen profiteren van meer verkeersveiligheid.

Contact:
Boy Busing