Ingezonden persbericht


Persbericht

Euregio Rijn-Maas-Noord:

Gratis spreekuur voor grenspendelaars

Euregio Rijn-Maas-Noord, 17 maart 2004. Wie in Duitsland wil wonen en/of werken heeft goede informatie nodig. De Euregio Rijn-Maas-Noord heeft daarom een burgerspreekuur in het leven geroepen. Gratis natuurlijk. Deze spreekuren zullen voortaan afwisselend in het Duitse en het Nederlandse deel van de Euregio (Mönchengladbach en Venlo) plaatsvinden.

Actuele informatie over grensoverschrijdende problematiek, zoals belasting, pensioen, kinderbijslag, opvoedingsuitkering of WW.

Verschillen in regelingen en wetten binnen de sociale voorzieningen, het belastingsysteem en de gezondheidszorg vormen vaak nog een barriëre om in het buurland te gaan werken. De Euregio wil deze hindernissen uit de weg ruimen en de burgers uit de Euregio informeren over de aanvraag van kinderbijslag, waar belasting betaald wordten waar pensioen opgebouwd wordt .

Volgend spreekuur: 23 maart, De Maaspoort, Venlo

Deskundigen van het arbeidsbureau, Bureau voor Duitse Zaken, waarmee de Euregio Rijn-Maas-Noord al geruime tijd samenwerkt, staan daarom tijdens het burgerspreekuur ter beschikking op 23 maart in Venlo, in de tijd van 9.30 tot 13 uur.

Brochure

Over dit thema is een brochure verschenen die verkrijgbaar is bij het CWI, de Kamer van Koophandel en Duitse arbeidsbureau's en belastingsdiensten.



Ingezonden persbericht