Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht 23-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole
OUDEWATER Op maandagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Utrechtsestraatweg. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur werden twee processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, vijf voor het niet dragen van een autogordel en één proces-verbaal voor niet handsfree bellen.

Gewelddadige fietsster
VINKEVEEN Op maandagavond is een 43-jarige vrouw uit Vinkeveen aangehouden voor het aanvallen van een politieagente.

Omstreeks 20.00 uur fietste de vrouw over de Mijdrechtse Dwarsweg, waar ze werd aangesproken door politieagenten, vanwege haar niet werkende fietslicht. Voordat ze kon worden bekeurd, bedankte de vrouw voor de opmerking en fietste door. Hierop werd ze weer staande gehouden, maar reed weer verder. Na een aantal keer besloot één van de politieagenten haar daadwerkelijk staande te houden om te bekeuren, waarop de 43-jarige vrouw de politieagente aanviel en haar verwondde. Hierop werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politieagente had verschillende schrammen in haar gezicht.

Onder invloed
WOERDEN In de nacht van maandag op dinsdag is een automobilist geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks
01.20 uur reed de 31-jarige man uit Woerden met zeer hoge snelheid over de Oostsingel, waar hij door politieagenten staande werd gehouden. De uitslag van de ademanalyse was 355 ug/l, waarop de man werd aangehouden. Hij heeft een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal gekregen.

Poging inbraak
LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van maandag 22 maart op dinsdag 23 maart is een poging tot inbraak gedaan in een winkel aan de Rijksstraatweg. Tussen maandag 21.00 uur en dinsdag 04.25 uur heeft men getracht in het pand te komen, door de voordeur van het pand te vernielen. Dit is wel gelukt, maar verder niets gestolen.

De politie vraagt getuige(n), die iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met politiedistrict Rijn &Venen: 0900-88 44.