Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht 23-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Snelheidscontrole
BENSCHOP Op maandag is een snelheidscontrole gehouden op de Benedeneind. Tijdens deze controle werden 10 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 60 km/u, waarbij de hoogst gemeten snelheid 95 km/u was.

Winkeldieven aangehouden
HOUTEN Op maandag zijn twee winkeldieven aangehouden dankzij alert optreden van een 32-jarige bedrijfsleider uit Houten.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding van de bedrijfsleider dat hij achter een aantal winkeldieven aanrende. Hij had hen verdacht zien gedragen bij de winkel aan De Raat, waar hij als bedrijfsleider werkt. Hij achtervolgde hen tot aan het Centraal Station, waar twee verdachten in een trein konden worden aangehouden. Het betreft een 22-jarige vrouw uit Alphen aan de Rijn en een 37-jarige man uit Utrecht. In hun bezit werden een aantal gereedschappen en een radio, afkomstig van diefstal, gevonden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Onder invloed
NIEUWEGEIN Op maandagavond is een 20-jarige automobilist uit Houten bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 19.45 uur werd de man op de Sluyterslaan staande gehouden, omdat zijn auto al bijna een jaar niet meer APK gekeurd was. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 340 ug/l, waarna de man een proces-verbaal heeft gekregen voor het verlopen van de APK en voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Aantreffen wapen
IJSSELSTEIN Op maandagavond zijn twee mannen van 19 jaar uit IJsselstein aangehouden.

Omstreeks 23.00 uur reden de mannen over de Baronieweg, waarbij ze het met de verkeersregels niet zo nauw namen. Ze werden aan de kant gezet, waarna de auto werd gecontroleerd. In de auto werd inbrekerswerktuig, een steekwapen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Ook werden auto-onderdelen aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Onder invloed
NIEUWEGEIN In de nacht van maandag op dinsdag is een automobilist geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 00.10 uur reed de 34-jarige man uit Nieuwegein over de Carillonweg, waar hij door politieagenten werd gecontroleerd. De uitslag van de ademanalyse was 685 ug/l, waarop de man een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal heeft gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.