P E R S B E R I C H T

682400.jpg

Interoute verzorgt verspreiding hitsong

Avril Lavigne voor BMG
Amsterdam, 23 maart 2004 Interoute kondigt aan dat BMG gekozen heeft voor Interoute s mediadistributie en managementplatform SHARE! bij het uitbrengen van de nieuwste single van Avril Lavigne in het Verenigd Koninkrijk. Interoute is eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte telecommunicatienetwerk in Europa. Share! is een veilige manier om de distributie van digitale bestanden in de muziekindustrie te optimaliseren.

Don t tell me is de eerste single van het nieuwe album Under My Skin van Avril Lavigne. Vanwege de enorme vraag naar deze single werd de datum voor de lancering vervroegd naar 25 februari jongstleden en moest de track onmiddellijk beschikbaar worden gesteld voor alle Engelse radio partners van BMG, één van de grootste muzieklabels ter wereld.

Met de mediadistributiedienst van Interoute, Share!, zorgde BMG ervoor dat haar radiopartners de ochtend van de 25e op tijd toegang hadden tot veilige muziekbestanden met een hoogwaardige kwaliteit: klaar voor uitzending. Toen het éénmaal zover was om de radiostations toegang te verlenen tot de gewaarmerkte bestanden, kon Interoute binnen enkele minuten de verbindingen voor BMG tot stand brengen.

Lee Myall, Hoofd van Interoute s Media Services Divisie: "Share! is ideaal voor BMG omdat het snel en veilig traceerbare digitale bestanden aflevert. Pre-releases en promotiemateriaal worden met ons systeem optimaal beschermd en kunnen veilig worden verspreid. Wij handelen snel en begrijpen de wensen en eisen van de muziekindustrie op het gebied van digitale distributie. Wij konden goed reageren op de dringende deadline van BMG.

Nick Bray, Directeur Radio bij BMG: "BMG had een snelle, effectieve en veilige manier nodig om Avril s single bij onze radiostations te krijgen binnen een zeer korte tijd. Wij hebben Interoute benaderd voor een zorgeloze en risicovrije oplossing."

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 18.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com