Ingezonden persbericht


LiveWIRE ondersteunt dit jaar technostarters

Technostarters krijgen vanaf 2004 ondersteuning vanuit LiveWIRE om de slagingskans van hun onderneming te verbeteren. LiveWIRE, een samenwerkingsinitiatief van Shell en Syntens, sluit daarmee goed aan op de missie van het actieprogramma TechnoPartner: het actief stimuleren van een beter ondernemersklimaat voor technostarters. TechnoPartner is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

LiveWIRE bood het afgelopen jaar ondersteuning aan driehonderd innovatieve starters van 18 tot 35 jaar. Aansluitend op het beleid van de overheid, zal LiveWIRE zich vanaf 2004 specifiek richten op technostarters. LiveWIRE is daartoe een van de deelnemers in het TechnoPartner-platform. Om de slagingskans van de deelnemers verder te verbeteren, zijn de coachingsuren van LiveWIRE in 2004 bovendien uitgebreid.

Met LiveWIRE helpen Shell en Syntens technostarters bij het ontwikkelen en uitwerken van vernieuwende ideeën en het verbeteren van ondernemersvaardigheden. Juist technostarters blijken behoefte te hebben aan ondersteuning bij vraagstukken op het gebied van strategie, personeel en marketing. De dienstverlening gebeurt -veelal kosteloos- in de vorm van advisering, coaching, netwerkbijeenkomsten en specialistisch advies. Jaarlijks vindt de uitreiking van de Young Business Award plaats aan de meest innovatieve en succesvolle LiveWIRE deelnemer. Deze award levert de winnaar 10.000 euro en veel publiciteit op. Voor deelname aan de Young Business Award geldt nog een leeftijdgrens van 35 jaar. De coaching van Syntens is beschikbaar voor alle technostarters.

LiveWIRE is een internationaal initiatief van Shell dat inmiddels in vijfentwintig landen loopt. Het programma sluit uitstekend aan op de dienstverlening van Syntens: het ondersteunen van MKB-ondernemers bij vernieuwingen op technologisch, organisatorisch of bedrijfsmatig gebied. Met de nieuwe insteek past het programma bij het motto van TechnoPartner: 'Alles begint met pionieren'.


---