Gemeente Almere

Kies voor Hart en Sport
sportkennismakingscursussen van start

Driehonderd Almeerse basisschoolleerlingen beginnen deze week met een sportkennismakingscursus naar keuze na schooltijd. Voor twee euro maken zij vijf weken lang kennis met een sport. Het sportaanbod bestaat uit 11 verschillende sporten, populaire sporten zijn: squash, schermen en fitness. Op deze wijze leren de kinderen niet alleen waarom sport en bewegen belangrijk is, maar vinden ze het na de kennismaking met een bepaalde sport wellicht leuk om lid te worden van een sportclub. Van de deelnemers zijn 100 kinderen nog niet lid van een sportvereniging.

De sportkennismakingscursussen zijn een onderdeel van het project Kies voor Hart en Sport. Dit project bestaat uit een theoretisch gedeelte en een stuk praktijk. 17 verschillende basisscholen hebben tijdens de reguliere en gymlessen de lessen van Kies voor Hart en Sport aangeboden aan de leerlingen van groep 7 en 8 (in totaal ongeveer 1000 leerlingen). De sportkennismakingscursussen (het praktijkgedeelte) gaan nu van start bij de verschillende sportaanbieders in Almere.

Kies voor Hart en Sport in Almere is gestart op initiatief van Gemeente Almere met als doel de bevordering van de sociale cohesie. Het is een gezamenlijk project van NOC*NSF, Interprovinciale Organisatie Sport (IOS) en de Nederlandse Hartstichting. Ondersteunende organisaties zijn Kunst en Vliegwerk en Sport Service Flevoland.