Gemeente Albrandswaard


20 maart 2004
2004.015

Gemeentebestuur Albrandswaard rouwt om overlijden Prinses Juliana


Albrandswaard Bijzonder bedroefd nam het college van burgemeesters en wethouders van Albrandswaard kennis van het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana. "Bedroefd, maar dankbaar voor de mooie herinneringen die zij achter laat", aldus burgemeester Anja Latenstein van Voorst-Woldringh. "Een betrokken vorstin, een warm mens en een moeder van het vaderland. Ik herinner me prinses Juliana als een vrouw van het volk met koninklijke waardigheid. Een vrouw met een extra warm plekje in haar hart voor bijvoorbeeld de gehandicapte medemens. Een waardig vorstin die van 1948 tot 1980 het land regeerde met grote menselijke betrokkenheid". Het bestuur wenst de Koninklijke familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Condoleanceregister
Naar aanleiding van het overlijden van Prinses Juliana is er in het gemeentehuis van Albrandswaard (aan de Viaductweg 1) in Rhoon een condoleanceregister geopend, dat maandag om 12:00 uur als eerste getekend is door de burgemeester. Het condoleanceregister blijft liggen tot en met de dag van de bijzetting op 30 maart a.s.. Belangstellenden kunnen in het gemeentehuis terecht (van maandag tot en met vrijdag van 08:30-16:30 uur en donderdag van 08:30-20:00 uur). Ook heeft de gemeente condoleanceregisters neergelegd in Zorgcentrum Klepperwei in Rhoon, Zorgcentrum Hooge-Werf in Poortugaal en bij de DeltaBouman Kliniek in Poortugaal.

Vlaggenprotocol
Volgens het officiële protocol wordt tot en met 30 maart op alle Nederlandse rijksgebouwen de vlag halfstok gehangen. In Albrandswaard geldt dat voor het gemeentehuis in Rhoon, het Oude Raadhuis in Poortugaal en de torens van de N.H. kerken in Poortugaal en Rhoon. Het gemeentebestuur roept iedereen in Albrandswaard op om als teken van rouw de vlag halfstok te hangen. Volgens het protocol wordt gevlagd van zonsopkomst tot zonsondergang en niet op zondag.

Afgelasting officiële evenementen/vergaderingen
De voor maandag 29 maart geplande gemeenteraadsvergadering zal geen doorgang vinden. Deze wordt nu gehouden op donderdag 1 april a.s.. De activiteiten rondom de Nationale Boomfeestdag (24 maart 2004) zijn verplaatst naar woensdag 7 april a.s..