Gemeente Berkel en Rodenrijs


B&W journaal week 13

Masterplan Oudeland
Op basis van het Regionaal Structuurplan Noordrand II en III en het bestemmingsplan Oudeland (dat is vastgesteld in 2002) is het Masterplan Oudeland opgesteld. Het Masterplan geeft een totaalbeeld van de opzet van het bedrijventerrein. Het gaat in op het type bedrijven waarvoor het terrein bedoeld is en de opzet en de kwaliteit van de inrichting die bij de aanleg van het terrein wordt nagestreefd. Het Masterplan is richtinggevend voor de verdere planvorming en realisatie.
Het Masterplan bestaat uit een document waarin wordt ingegaan op de voorgeschiedenis en opzet van het Masterplan, de ligging van Oudeland, de doelstellingen en doelgroepen van het plan, de opzet van de ruimtelijke structuur, de plandelen, de kwaliteit van de inrichting, duurzaamheid en de uitvoering.
Na behandeling van het Masterplan in de commissie Ruimte van 29 maart 2004 wordt het plan ter informatie voorgelegd aan het bedrijfsleven (Kamer van Koophandel, gezamenlijke ondernemers e.d.) Vervolgens zal het Masterplan ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Start bestemmingsplan Groenzone
Het college van B&W heeft ingestemd met de afspraak tussen Pijnacker-Nootdorp en Berkel en Rodenrijs de kosten te delen voor het opstellen van het bestemmingsplan Groenzone Hiermee zijn 45.000 gemoeid, waarvan door iedere gemeente de helft wordt betaald. De gemeenteraad moet zich nog over het voorstel uitspreken. Inmiddels is de Provincie bezig met het verwerven van grond voor dit nieuwe groengebied. En wordt gewerkt aan een zogenaamd masterplan voor de Groenzone en de milieu-effect rapportage (MER). Beide documenten zijn min of meer gereed en vormen de basis voor het op te stellen bestemmingsplan. De gemeenteraad van Berkel en Rodenrijs heeft op 17 februari een voorbereidingsbesluit genomen om de bestemmingsplanprocedure te kunnen starten.

Aansluiting bedrijventerrein op Oudelandselaan
Het bedrijventerrein Rodenrijs krijgt een aansluiting op de Oudelandselaan. Deze aansluiting komt in de vorm van een T-aansluiting. B&W heeft met deze plannen ingestemd en laat een onderzoek verrichten naar de eventuele spoed waarmee de aansluiting moet worden aangelegd. De T-aansluiting maakt deel uit van de gehele aanleg van de Oudelandselaan. Er werd hier niet gekozen voor een rotonde, omdat dit teveel nadelen biedt zoals extra kosten, tijd voor grondverwerving, verlies aan parkeerruimte e.d. Bij de aansluitingen op de N470 en de Klapwijkseweg zijn rotondes gepland. Op alle overige kruispunten komen T-aansluitingen.

Woningen aan het Lint
Het college heeft ingestemd met de inwerkingstelling van een vrijstellingsprocedure voor een bouwplan t Noordeindsche Dael dat ligt tussen de Noordeindseweg en de Noordersingel. Het plan voor de bouw van een veertigtal woningen, de grootste ontwikkelingslocatie in het lint, is een particulier initiatief. Naast het voorbereidingsbesluit ging het college akkoord met een inspraakprocedure.

Laatste wijziging: 23 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs