Politie Amsterdam-Amstelland

Bureau veilige haven voor bolletjesslikker
Bureau Ganzenhoef
23-3-2004. Politiemensen van het wijkteam Ganzenhoef stuitten maandagochtend op een 53-jarige man die aangaf op de vlucht te zijn. Het bleek om een bolletjesslikker te gaan, die net van Schiphol kwam.

Vlak na aankomst kreeg de man in de gaten dat hij werd gevolgd en raakte hij in paniek. In Amsterdam Zuidoost aangekomen zag hij het politiebureau Ganzenhoef als veilige haven. Daar wist hij zich van zijn belagers te ontdoen en vertelde zijn relaas. Hij bleek circa 97 bollen met cocaïne in zijn lichaam te vervoeren. De smokkelaar werd ingesloten en maakte aan het bureau gebruik van speciaal sanitair. Inmiddels zijn de meeste bollen tevoorschijn gekomen en is de verdachte overgebracht naar de marechaussee op Schiphol, die de zaak verder onderzoekt.

---

Invalidenwagen geschept door auto

23-3-2004. Een 76-jarige Amsterdamse werd maandagmiddag even voor enen op de Johan Huizingalaan in haar invalidenwagen geschept door een automobilist. Zij werd in een ziekenhuis opgenomen waar onder meer een gebroken heup werd geconstateerd.

Het slachtoffer reed op het fietspad naast de Johan Huizingalaan toen zij ter hoogte van de kruising met de Plesmanlaan werd geschept door een 23-jarige automobilist die over de Johan Huizingalaan reed en rechts afsloeg in de richting van de Henk Sneevlietweg. Hij zag daarbij kennelijk het naderende invalidenvoertuig over het hoofd. Onderzocht wordt of één van de partijen wellicht door rood is gereden. De ongevallendienst van de politie onderzoekt de aanrijding. Zes wapens gevonden
23-3-2004. Maandagmorgen rond zeven uur vond de politie bij invallen in twee woningen in Amsterdam Zuidoost 6 vuurwapens, 2 dozen munitie en een aantal wikkels cocaïne. Twee mannen werden gearresteerd. Hennepplantage opgerold
23-3-2004. Maandagavond rond zeven uur trof de politie in een woning in Amsterdam-Zuidoost een hennepkwekerij aan na klachten over een sterke wietlucht. Drie slaapkamers in de woning bleken te zijn omgebouwd tot een semi-professionele hennepkwekerij. Onderzoek door het NUON wees uit dat de installatie werd gevoed met illegaal afgetapte elektriciteit. Ongeveer 500 wietplanten werden in beslag genomen.

---
Messentrekker aangehouden
23-3-2004. Maandagavond werd in de binnenstad een 63-jarige messentrekker gearresteerd die kort daarvoor een barmedewerker met een mes had bedreigd. Het slachtoffer wist de amokmaker van zich af te houden en hem de zaak uit te werken. Gewaarschuwde agenten traceerden de verdachte en hielden hem aan. Het mes werd in beslag genomen. Er vielen geen gewonden.
Oplichter ontmaskerd

23-3-2004. Een oplettende bankmedewerker in Diemen ontmaskerde maandagmiddag een 24-jarige oplichter uit Almere, die met een valse machtiging een groot geldbedrag wilde innen. De verdachte werd door gewaarschuwde rechercheurs ingerekend toen hij het geld in ontvangst nam.

---
Spelen met vuur: brand in woning
23-3-2004. Maandagmiddag rond vier uur werden vier personen uit een brandende woning in de Witte de Withstraat gered. De brand die uitbrak op de 2e etage leidde tot een sterke rookontwikkeling waardoor twee volwassenen en twee kinderen ademhalingsproblemen opliepen. De slachtoffers werden naar een ziekenhuis overgebracht. Niemand verkeert in levensgevaar. Uit onderzoek van de politie bleek dat een van de kinderen in een slaapkamer met een aansteker had gespeeld.