Socialistische Partij

Aanpak sociale verzekeringsfraude kan beter

23-03-2004 * SP-Kamerlid Arda Gerkens vindt dat de aanpak van de sociale verzekeringsfraude beter kan. Dat zei ze vorige week in een debat met staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken. "Een goede aanpak is absoluut essentieel voor het draagvlak voor sociale voorzieningen."

De SP maakt zich zorgen over het stijgende aantal verdenkingen van fraude die door het UWV niet tot een vervolg leiden. Ook kan de controle en handhaving op bijstandsuitkeringen door gemeenten worden verbeterd.

Arda Gerkens Gerkens wil verder dat de vergunningsplicht voor uitzendbureaus opnieuw wordt ingevoerd, omdat uit het jaarverslag van de Sociale Inlichten en Opsporings Dienst (SIOD) blijkt dat sommige uitzendbureaus betrokken zijn bij grootschalige fraude met sociale premies. Rutte beloofde de bevindingen van het SIOD te zullen betrekken in een notitie die hij gaat schrijven over een vergunningsstelsel voor uitzendbureaus.

De staatssecretaris zegde ook toe dat zijn ministerie met de Belastingdienst tot een gezamenlijke aanpak van de problemen in sommige woonwagenkampen komt.

Syndicatie RSS 2.0
XML? Wat moet dat nou weer?