Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2004

Fietser gewond

Vrouw op fiets raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Maandag 22 maart reed een 58-jarige automobilist uit Oldenzaal omstreeks 08.35 uur op de Sportlaan Driene in Hengelo. Op het kruispunt met de P.C. Hooftlaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 19-jarige vrouw uit Hengelo, die op haar fiets op de P.C. Hooftlaan reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 19-jarige vrouw liep pijn in haar arm en been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-034957)

Drie gewonden bij aanrijding

Drie gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Borne

Een 41-jarige vrouw uit Nijverdal reed dinsdag 23 maart omstreeks 05.45 uur vanuit Almelo over de A1 in Borne. Achter haar op dezelfde weg en in dezelfde richting reed een 28-jarige automobilist uit Daarle. De 41-jarige vrouw reed ter hoogte van Borne West de A35 op richting Enschede. Kort daarop corrigeerde zij echter en reed via de berm tussen de A35 en A1 weer de A1 op richting Oldenzaal. Zij kwam dwars op de rijbaan van de A1 terecht. De 28-jarige bestuurder kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet voorkomen. Hij botste met de voorzijde van zijn auto tegen de linker zijkant van de auto van de 41-jarige vrouw. Beide bestuurders alsmede een 26-jarige vrouw uit Daarle, die bij de 28-jarige man in de auto zat, werden met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-035449)

Dakleer gestolen

Groot aantal rollen dakleer gestolen vanaf het dak van een sportcentrum

Borne

Door een medewerker van een bedrijf uit Borne werd aangifte gedaan van diefstal van 50 rollen dakleer vanaf het dak van een sportcentrum aan de Hosbekkeweg in Borne, hetgeen plaatsvond tussen zaterdag 20 en maandag 22 maart. De gestolen rollen dakleer hebben een waarde van een paar duizend euro's. Verder is er schade aan het dak ontstaan. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. (bps: 04-034972)

Gebruik electrostep

Politie waarschuwt voor onjuist gebruik electrostep

Ootmarsum

Door zowel de stadsconciƫrges als de politie is een toenemend gebruik van electrosteps in Ootmarsum waargenomen. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de regels die hiervoor gelden en zijn zich er niet van bewust dat, als het voertuig of de bestuurder niet voldoet aan de voorwaarden, men strafbaar is en dat bij een eventuele aanrijding niet verzekerd is.

De electrostep valt onder de regelgeving van de Wegenverkeerswet onder de definitie snorfiets, hetgeen betekent dat de step goedgekeurd dient te zijn door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Ook zal de bestuurder van deze step moeten voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de gebruiker van een snorfiets. De step moet verzekerd zijn en de stepper moet een leeftijd hebben van 16 jaar en ouder en in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Bij het gebruik van een niet goedgekeurde electrostep loopt de bestuurder niet alleen kans een boete te krijgen maar ook om zijn step kwijt te raken. (04-035239)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --