Gemeente Berkel en Rodenrijs


Voorontwerp-bestemmingsplan

Voorontwerp-bestemmingsplan Berkel-Noord gereed voor inspraak

Wat is een bestemmingplan?
Een bestemmingsplan bestaat uit een plankaart en voorschriften en wordt vergezeld van een toelichting. Op de plankaart wordt het in het bestemmingsplan begrepen gebied aangegeven en de bestemmingen van deze gronden. In de voorschriften wordt de inhoud van de op de kaart aangegeven bestemmingen nader omschreven. Daarbij wordt aangegeven wat er ten behoeve van die bestemming mag worden gebouwd en hoe de gronden mogen worden gebruikt. In een bestemmingsplan wordt ook het beleid aangegeven dat burgemeester en wethouders in de komende tien jaren willen gaan voeren voor dit gebied. Een bestemmingsplan vormt daarmee een juridische basis voor verdere plannen.

Ligging bestemmingsplan Berkel-Noord
Het bestemmingsplan Berkel-Noord omvat globaal de Edelsteenwijk, Sterrenwijk, Componistenwijk, Bomen- en Struikenbuurt, Dorp-Noord alsmede de zone gelegen tussen het kassengebied Noordpolder en de Edelsteen- en Sterrenwijk. Tevens maakt het driehoekig agrarisch gebied ten oosten van de Edelsteenwijk deel uit van het plangebied.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?
Voor dit gebied gelden juridische regelingen, waarvan enkele al meer dan 20 jaar oud zijn. Sommige regelingen voldoen dan ook niet meer aan de huidige situatie en beleid.
Het bestemmingsplan Berkel-Noord is hoofdzakelijk een beheerplan met ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Het plan gaat uit van het beheer van de bestaande functies in het gebied, zowel ten aanzien van het wonen en het groen als de diverse voorzieningen die in het gebied aanwezig zijn.

Hoe gaat het nu verder?

Informatie-avond
Voor geïnteresseerden wordt over het voorontwerp-bestemmingsplan Berkel-Noord in het kader van de inspraak een informatie-avond gehouden. Op woensdag 7 april 2004 kunt u kennis nemen van het plan en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. U bent van harte welkom om 19.30 uur in het gemeentehuis te Berkel en Rodenrijs.

Inspraakperiode
Het voorontwerp-bestemmingsplan Berkel-Noord ligt met ingang van 25 maart 2004 gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs. De balie is voor publiek op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur.

Reageren?
Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u gedurende de termijn van terinzagelegging indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.

Het vervolg
Na afloop van de termijn van terinzageligging wordt door Burgemeester en Wethouders een notitie opgesteld waarbij de ontvangen inspraakreacties van commentaar worden voorzien. Mede naar aanleiding van de ontvangen inspraakreacties zullen in de notitie mogelijk voorstellen gedaan worden omtrent het aanpassen van het voorontwerp bestemmingsplan. Nadat de notitie is vastgesteld door Burgemeester en Wethouders zullen insprekers een schriftelijk antwoord op hun inspraakreactie van de gemeente ontvangen.
Vervolgens zal in het kader van de vaststellingsprocedure als bedoeld in artikel 23 e.v. van de Wet op de Ruimtelijke Ordening het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Deze terinzagelegging zal te zijner tijd worden bekend gemaakt in de Staatscourant en De Heraut.

Laatste wijziging: 23 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs