Ingezonden persbericht


Centennial Discovery ondersteunt nu ook Mac OSX

Mac OSX Client Agent: eenvoudig real time gebruiksdata en alle IT-assets vinden, volgen en verzamelen

Centennial, specialist in netwerk-auditing en asset-management, kondigt vandaag de introductie aan van de Mac OSX Client Agent in zijn vlaggenschip Centennial Discovery. Voortaan kunnen ook organisaties met op Mac-gebaseerde IT-omgevingen, zoals veel designbureaus en onderwijsinstellingen, met de asset-managementfuncties van Centennial Discovery real time hun gebruiksdata én alle IT-assets vinden, volgen en verzamelen. De oplossing is eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en zeer betrouwbaar. Dat maakt Centennial Discovery uitermate geschikt voor organisaties die het beheer van hun netwerk-, hardware- en software-inventaris willen optimaliseren en hun total cost of ownership willen terugdringen.

Met de nieuwste aanpassing is Centennial Discovery geschikt gemaakt voor het complete aanbod van enterprise-desktopsystemen, inclusief Windows-, Terminal Server-, Citrix-, DOS-, Linux- en Unix-clients. Dankzij de laatste verbeteringen kan nu een groter aantal systeemgebruikers profiteren van de beste IT-inventarisatiesoftware van dit moment, zegt George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe, sinds jaar en dag de Benelux-distributeur van Centennial. Denk hierbij aan organisaties als scholen, universiteiten en creatieve bureaus, die vaak de voorkeur geven aan een Mac OSX-omgeving. In het algemeen geldt dat het voor Centennial Discovery niet uitmaakt op welk platform een netwerksysteem gebaseerd is. De voordelen van de inventarisatie- en beheerstools worden binnen iedere enterprise-desktopomgeving zichtbaar. IT-managers en -beheerders krijgen in één oogopslag, op de minuut nauwkeurig, een totaaloverzicht van hun IT-assets, ongeacht de systeemspecificatie.

Effectiviteit IT-activiteiten optimaliseren

Centennial Discovery verzamelt de kritische data over de bewegende delen van de IT-infrastructuur van een organisatie. Het inzicht dat met behulp van deze data wordt verkregen kan de effectiviteit van interne IT-beveiliging, systeemmigratie, IT-helpdesksupport en onderhandelingen over softwarelicenties optimaliseren. Op die manier helpt Centennial Discovery organisaties hun netwerk-, hardware- en software-inventaris effectiever, efficiënter en daarmee tegen een lagere prijs te beheren, besluit Van Brugge.

-----------------------------