Ministerie van Defensie


---


---

Foto: Minister Kamp werd ontvangen door minister-president mevrouw Louisa-Godett (Koninklijke Marine)

Werkbezoek minister Kamp aan de Nederlandse Antillen en Aruba

23-3-2004 11:17:00

Minister H.G.J. Kamp is gisteren (22 maart) officieel begonnen aan zijn werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. In verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Juliana was het programma enigszins aangepast.

De minister-president van de Nederlandse Antillen, mevrouw Louisa-Godett, en de gouverneur van de Antillen, mr. F.M.D.L.S. Goedgedrag, ontvingen de bewindsman. Hij bezocht vervolgens de marinebasis Parera, waar hij een uitgebreide briefing kreeg. De minister nam er een kijkje bij onder meer de ziekenboeg, de afdeling transport en de 31ste Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers.

Ook Hr.Ms. Pelikaan mocht de bewindsman verwelkomen, waarna vervolgens op de marinekazerne Suffisant de stand van zaken met betrekking tot de Antilliaanse Militie, in het bijzonder het project "Toekomst Antilliaanse Militie", werd uiteengezet. Afsluitend was er een korte ontmoeting met de pers.

Minister Kamp bezoekt vandaag (23 maart) Aruba. Behalve gesprekken met de minister-president en de gouverneur van Aruba zal hij de kazerne Savaneta aandoen en vaart hij een stuk mee aan boord van de kustwachtcutter Jaguar.

De bewindsman keer vanavond terug naar Nederland. Foto: Marinier van 31 Infcie geeft de minister uitleg over jungletechnieken (Koninklijke Marine)