Gemeente Haarlem


23 maart 2004
sector Maatschappelijke Ontwikkeling

81/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
Fax
Nummer
Regeling kinderopvang blijft in 2004 ongewijzigd

Het college van B&W heeft 10 maart 2004 het advies van de commissie OWSR over de regeling Kinderopvang overgenomen. Dit betekent dat de afspraken met de instellingen SSKH, SKOS en Centrum Zuid in 2004 niet veranderen. Tot eind van dit jaar blijft voor ouders de mogelijkheid bestaan om een subsidieplaats te verkrijgen bij deze instellingen.
Het voornemen van het college om een aantal wijzigingen door te voeren in het Haarlemse subsidiebeleid voor de kinderopvang is daarmee van de baan.

Vanaf 1 januari 2005 verandert er wel iets in het beleid voor de kinderopvang. Dan vervallen alle subsidies op de kindplaatsen bij SSKH, SKOS en Centrum Zuid. Ouders die dit jaar bij een van deze drie instellingen een subsidieplaats hebben, beslissen in 2005 zelf bij welke kinderopvanginstelling zij een kindplaats inkopen. De gemeente bepaalt dan op basis van een inkomenstoets of deze ouders in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten kinderopvang.

Dit geldt ook bij de invoering van de nieuwe landelijke wet op de kinderopvang (de Wbk), waarschijnlijk met ingang van 2005. Ouders die nu een subsidieplaats hebben, worden ruim voor de invoering van de wet geïnformeerd over de consequenties.


Diana Bakboord, communicatieadviseur
023-5115684 / 06-53266344
bakboord@haarlem.nl


---- --