Politie Gelderland-Midden

Ede; fiets blijkt gestolen, scooter niet

Publicatiedatum: 23-03-2004

Als de politie in Ede onderzoek wil doen naar de aanwezigheid van een 11- en een 13-jarig jochie uit Ede, doen beiden hun uiterste best uit handen van de politie te blijven. Na een korte achtervolging kunnen de twee worden aangehouden in een brandgang nabij de Notaris Fischerstraat. Waarop de politie terug kan naar de plaats waar het allemaal is begonnen.

Daar, op de Willem Horstingstraat in Ede staat die avond een kennelijk verlaten scooter. Maar niemand heeft het voertuig als vermist opgegeven, dus wordt ze als gevonden voorwerp behandeld. De jongens geven aan dat ze geprobeerd hebben deze scooter "aan de praat" te krijgen, om er een stukje mee te kunnen rijden. De komst van de politie maakt, dat het zo ver niet gekomen is. En omdat zij geen eigenaar zeggen te zijn, lijkt het hen verstandig niet gepakt te worden. Van de twee door de jochies gebruikte fietsen blijkt er een gestolen te zijn. En dus wordt er proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn later op de avond - nadat zij hun verhaal hebben vertaald - door hun ouders opgehaald.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Bennekom; auto gestolen met reservesleutel

Publicatiedatum: 23-03-2004

Omdat hij nog in het bezit is van de reservesleutel, kan een 27-jarige man uit Utrecht op relatief eenvoudige wijze een auto (zijn vorige auto) van De Waag in Bennekom stelen. Maar daar gaat wel een toevallige ontmoeting aan vooraf.

Die ontmoeting vindt op 21 februari plaats. De man ziet dat toevallig zijn oude auto op de A12 rijden. Hij volgt de auto dan tot in Bennekom, omdat hij nog wel mogelijkheden ziet om aan zijn oude auto te verdienen. Enkele dagen later reist hij naar Bennekom, parkeert zijn huidige auto in de omgeving en neemt zijn oude auto weg, dankzij de reservesleutel. In Utrecht verkoopt hij het interieur voor 650 Euro. In opdracht van Justitie wordt proces-verbaal op gemaakt. De man moet op 12 mei voor komen in Arnhem.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---