Politie Gelderland-Midden

Barneveld; fietsendief op A1 achterhaald

Publicatiedatum: 23-03-2004

Na informatie over de vermoedelijke diefstal van een fiets op de Wesselseweg in Barneveld, weet de politie korte tijd later op de rijksweg A1 een 30-jarige man uit Voorthuizen te traceren. Als zijn auto wordt onderzocht, blijkt in de kofferbak een damesfiets te liggen. En dus wordt de bestuurder als verdachte op 2 maart aan gehouden.

In het bureau geeft hij toe de fiets gestolen te hebben. De man zegt geen werk en geen uitkering te hebben. Ook slaapt hij niet echt op een vaste plek. Chronisch geldgebrek zou hem tot de diefstal hebben gedreven.
De door hem bestuurde auto zou geleend zijn van een vriend van hem uit Hilversum. Maar de verdachte blijkt niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. En dus moet hij de auto bij de politie achter laten en krijgt hij proces-verbaal voor de verschillende feiten. Overleg met Justitie wijst uit dat de man op 19 mei voor moet komen in Arnhem. Daags daarna meldt de vriend zich met een rijbewijs, het kentekenbewijs en verzekeringspapieren om de auto weer op te halen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---