Ondernemersorganisatie voor Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten

Bedrijvenloket van start
Wereldcongres 2004

Wanneer ben ik ondernemer voor de btw? Welke belastingvrije vergoeding mag ik een medewerker geven voor het woon-werkverkeer? Ondernemers met vragen over wetten en regels kunnen sinds kort het Bedrijvenloket op de website van de kamer van koophandel raadplegen. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken hebben de kamers van koophandel samen met de Belastingdienst een digitale vraagbaak geopend, die antwoord geeft op veel gestelde vragen van bedrijven. Zowel startende als al jaren gevestigde ondernemers kunnen voortaan bij één loket 24 uur per dag en zeven dagen inde week terecht. In de loop van dit jaar voegen ook andere overheidsinstanties hun informatie aan het loket toe.

Het bedrijvenloket is te vinden op: www.kvk.nl ('Branche-informatie').

Wereldcongres 2004

De World Federation of Building Service Contractors (WFBSC), waarvan OSB lid is, organiseert van 26 tot en met 29 september 2004 het traditionele wereldcongres.

Deze keer is het thema A people business en Canada treedt voor deze gelegenheid op als gastland. Het congres plaatst de schoonmaak- branche in een internationaal kader.
Voor de congresgangers is dit een mooie gelegenheid om te weten te komen hoe de professionele schoon- maak in andere landen georganiseerd is, welke belangrijke ontwikkelingen er spelen en te leren van ervaringen van collega-ondernemers van over de hele wereld.

De congrescommissie is inmiddels bezig met de invulling van de Congres- reis voor leden van OSB, waarin een combinatie wordt gemaakt tussen het leerzame van het congres en het proeven van de Canadese cultuur en natuur. Congresgangers kunnen kiezen uit drie reisopties, namelijk deelname aan een voorprogramma met excursies en het congres, alleen deelname aan het congres of een gecombineerde reis van voorprogramma, congres en na- programma. In die laatste optie wordt de deelnemers de mogelijkheid geboden om er nog een ontspannend weekje Cuba aan vast te knopen.
De inschrijftermijn voor deelname aan het voorprogramma met excursies en het afsluitende weekje Cuba, is inmiddels gesloten. U kunt zich nog wel aanmelden voor deelname aan het congres.

Wilt u meer weten over de OSB- Congresreis, dan kunt u contact opnemen met Mehdi Du Puy, beleidssecretaris Buitenland, via telefoonnummer (073) 648 38 50 of m.dupuy@osb.nl. Voor meer informatie over de inhoud van het congres, kunt u kijken op www.opus3.com/wfbsc.