Gemeente Berkel en Rodenrijs


Goedkeuring uitwerkingsplan

Goedkeuring uitwerkingsplan glastuinbouw Noordpolder bestemmingsplan Landelijk Gebied

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 16 maart 2004, nr. DRM/ARB/04/123A, goedkeuring hebben verleend aan de vaststelling door burgemeester en wethouders van het uitwerkingsplan Glastuinbouw Noordpolder van het bestemmingsplan Landelijk gebied.

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op een gebied globaal gelegen ten noorden van de Edelsteenwijk en de Sterrenbuurt. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door Machinetocht, aan de westzijde door de Noordeindseweg, aan de oostrand door de Landscheiding en aan de noordrand door de A.H. Verweijweg. Het bestemmingsplan Landelijk gebied heeft rechtskracht. Voor het plangebied van het uitwerkingsplan geldt binnen dit bestemmingsplan de globale bestemming Uit te werken kassengebied UK. De globale bestemming (UK) geeft slechts aan in welk gebied de kassen mogen worden gebouwd. Het uitwerkingsplan geeft een gedetailleerder beeld van de planologische structuur (o.a. groen, water, verkeer, kassen en bedrijfsgebouwen). De opdracht tot uitwerking van deze bestemming is neergelegd in artikel 2 van de bestemmingsplanvoorschriften.

Het goedkeuringsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 25 maart 2004 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de sector Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs. De balie is voor publiek op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur.

Ingevolge het bepaalde in artikel 54 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen belanghebbenden binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de termijn van terinzagelegging een verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovengenoemd adres.

Laatste wijziging: 23 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs