Gemeente Voorschoten

Persberichten - Vervanging rioolhuisaansluitingen Voorstraat in de Gemeente Voorschoten
Uitgebracht op: dinsdag 23 maart 2004

De gemeente Voorschoten begint eind maart met rioleringswerkzaamheden in de Voorstraat. Omwonenden ontvangen per brief exacte informatie over de activiteiten. De werkzaamheden duren ongeveer zes weken. De gemeente heeft geprobeerd overlast zo veel mogelijk te beperken door met de aannemer goede afspraken te maken over de bereikbaarheid van de Voorstraat.

Alle winkels en bedrijven in de Voorstraat blijven tijdens de periode van de werkzaamheden zo veel mogelijk bereikbaar voor al het verkeer. Het werk wordt uitgevoerd van maandag tot en met donderdag en ligt stil op vrijdag, zodat de markt op vrijdag gewoon door kan gaan. Tijdens de werkzaamheden zijn alle delen van de Voorstraat bereikbaar voor al het bestemmingsverkeer, al dan niet via een omleidingsroute. Aan het eind van iedere werkdag is de straat weer open voor alle verkeer.

Verzamelriool voor de toekomst

Het hoofdriool in de Voorstraat heeft enige tijd geleden al een opknapbeurt op diverse locaties gehad. De huisaansluitingen zijn echter oud en aan vervanging toe. Daarnaast wordt voor de toekomst een verzamelriool aangebracht. Door het verzamelriool zijn op verschillende locaties lange huisaansluitingen op het riool vanaf de woning tot aan het middendeel van de Voorstraat niet meer nodig.

Herinrichting Voor- en Treubstraat

Na de afronding van de werkzaamheden aan het riool beginnen de voorbereidingen van de totale herinrichting en het herstraten van de Voorstraat en Treubstraat. De uitvoering hiervan vindt waarschijnlijk plaats na de bouwvakantie in de zomer.

Vragen of opmerkingen

Voor eventuele vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de riolering in de Voorstraat kan contact worden opgenomen met de heer J.W. van der Werff, afdeling Infrastructuur en Milieu, telefoon: (071) 5600 745.


- einde bericht -