Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 13 2004

Meer veiligheidsmaatregelen op omleidingsroute

De reconstructie van de N271 in Mook is nu enkele weken aan de gang. Na afsluiting van de Rijksweg in Mook zijn een aantal onveilige situaties geconstateerd. Deze hebben aanvullende verkeersmaatregelen noodzakelijk gemaakt.

Eénrichtingsverkeer Startsedijk/Broekweg

Op de Broekweg werd het aanzienlijk drukker met autoverkeer. Aangezien deze weg smal is (circa 3,5 meter) ontstond ernstige schade aan berm en wegkanten door elkaar tegemoetkomende en passerende auto's. Deze beschadigingen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Bovendien levert een toename van autoverkeer gevaar op voor voetgangers en fietsers. In het belang van de veiligheid en ter voorkoming van verdere schade aan de weg is daarom op de Startsedijk/Broekweg een éénrichtingsverkeer ingesteld. U kunt vanaf Mook via de Startsedijk en Broekweg naar Plasmolen. Vanuit Plasmolen is de Broekweg ter hoogte van de Riethorsterweg voor het verkeer een inrijverbod ingesteld.

Inrijverbod voor vrachtverkeer

Ondanks de ingestelde omleidingsroute is gebleken dat vrachtverkeer via lokale wegen door Mook rijdt. Het gevolg hiervan is dat deze straten, met name de Generaal Gavinstraat, extra worden belast. Een toename van vrachtverkeer op deze wegen veroorzaakt niet alleen overlast, maar levert bovenal verkeersonveilige situaties op. Met name voor voetgangers en fietsers vormen vrachtwagens een ernstige bedreiging. Om aan deze ongewenste situatie een einde te maken is een inrijverbod voor vrachtverkeer ingesteld op de Generaal Gavinstraat, Koningin Julianastraat en Pastoor Fabritiusstraat. Daarnaast wordt het vrachtverkeer geweerd op het Raadhuisplein en ter hoogte van de keersluis op de Cuyksesteeg. Hiermee wordt het doorgaande vrachtverkeer uit de bebouwde kom van Mook geweerd. Het vrachtverkeer met bestemming Mook, zoals bevoorrading winkels, vuilophaaldienst, brandweer e.d., blijft mogelijk.

Maximumsnelheid van 60 km/uur

Als laatste maatregel is een maximumsnelheid ingesteld van 60 km./uur op de Elzenstraat, Lambertusweg en Meulenbroekstraat. Deze wegen vallen binnen de omleidingsroute voor bestemmingsverkeer Mook en de tijdelijke busroute. Door de toename van elkaar tegemoetkomend verkeer kunnen gevaarlijke situaties ontstaan temeer omdat een aantal bochten onoverzichtelijk zijn. Vooral fietsers zijn in dergelijke situaties bijzonder kwetsbaar. Gezien de ontstane situatie is in het belang van de veiligheid op de weg hier een snelheidsbeperking ingesteld. Bijkomend voordeel is dat het vrachtverkeer hier zal afnemen naar aanleiding van het inrijverbod voor vrachtwagens t.h.v. Mook

De reconstructie brengt enige overlast met zich mee, ook in het verkeer. Ongewenste ontwikkelingen in het verkeer kunnen verkeersonveilige situaties opleveren. Wij vragen daarom uw begrip voor deze maatregelen en rekenen op uw medewerking.

Subsidiemogelijkheden voor kinderen

De Stichting Interservice Cultuurfonds Land van Cuijk en Noord-Limburg SIC stelt zich tot doel kinderen tot en met zestien jaar uit de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg financieel te ondersteunen op het gebied van muziek, kunst en cultuur, als op andere wijzen niet voldoende geld bijeengebracht kan worden. De toe te kennen subsidie moet van doorslaggevende betekenis zijn voor het slagen van een opleiding, project of evenement en alleen activiteiten met een duidelijke einddatum of einddoel komen in aanmerking.

De SIC heeft afgelopen jaren subsidiegelden verstrekt aan zeer uiteenlopende projecten. Enerzijds zijn individuele kinderen ondersteund en anderzijds groepen van kinderen om in aanraking te komen met kunst en cultuur. Voorbeelden zijn musicalopleiding, jeugdtoneelvoorstellingen gericht op de multiculturele samenleving, culturele uitstapjes naar bijvoorbeeld het Vincent van Gogh museum, voorstellingen in de schouwburg voor een grote groep kinderen.

Meer informatie kunt u vinden op de internetpagina www.stichting-sic.nl of bij het secretariaat van SIC, Jolanda Martens, tel. 0485-321894 of 06-53326262.

B & Weetjes

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 maart j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...in te stemmen met wijziging van de Regeling burgerlijke stand van Mook en Middelaar

...een offerte aan te vragen voor opstellen van een visie voor de lange termijn m.b.t. tot de ontsluiting van Groesbeek naar de A73.

...akkoord te gaan met de aanplant van een boom ter ere van de geboorte van kroonprinses Amelia in Molenhoek tijdens de Nationale Boomfeestdag op 24 maart a.s.

Condoleanceregister Prinses Juliana

In verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana is bij de publieksbalie in het gemeentehuis een condoleanceregister neergelegd. Belangstellenden kunnen hun deelneming in dit register kenbaar maken tot en met dinsdag 30 maart a.s. gedurende de openingstijden van de publieksbalie. Via de website www.condoleancepagina.nl kunt u ook het condoleanceregister tekenen.

Spreekuur politie naar de donderdag

Vorige week heeft de politie voor het laatst het spreekuur op maandag gehouden. Voortaan is de politie op donderdag aanwezig in het gemeentehuis. Het eerste spreekuur vindt plaats op donderdag 25 maart aan de balie van het gemeentehuis.

De tijden zijn:

16.30 - 17.30 vrije inloop voor het doen van meldingen en kleine aangiftes.

17.30 - 18.30 alleen op afspraak

Afspraken maakt u telefonisch bij de politie onder telefoonnummer 0900-8844.

Vergaderingen

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering

Donderdag 8 april 2004, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

Bouwen

Verleende bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Mook :

Past. Fabritiusstraat 33 verbouw garage tot 19 maart 2004

schoonheidssalon

Leenherenstraat 14 uitbreiden woonhuis 19 maart 2004

Molenhoek:

Rijksweg 35f uitbreiden kantoorgebouw 19 maart 2004

Middelaar:

Elzenstraat 19 vernieuwen hobbyruimte/berging 19 maart 2004

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Rijksweg 91 serre

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

RUIMTELIJKE ORDENING

Vrijstellingen bestemmingsplanvoorschriften.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het verkopen van ijs aan de Cuijksesteeg te Middelaar nabij de veerpont voor de periode 1 april 2004 tot en met 30 september 2004

Tevens zijn burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het plaatsen van een erfafscheiding op het perceel Stationsstraat 77 te Molenhoek.

Voor beide vrijstellingen geldt:

Inzageperiode: 24 maart t/m 20 april 2004.

Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149.

Huisvuilinzameling gedurende de werkzaamheden aan de Rijksweg

Op dit moment vindt er een reconstructie plaats van de Rijksweg binnen de gemeente Mook en Middelaar. Gedurende de werkzaamheden, die naar verwachting nog een half jaar duren zullen er wijzigingen zijn in de rijroute van afvalinzamelaar Van Gansewinkel. Het kan daardoor voorkomen dat uw container vroeger of later dan de gebruikelijke tijd wordt geledigd. U dient dan ook de container op de inzameldag altijd om 7.30 uur aan de straat te zetten, zoals ook op afvalwijzer is vermeld.

Inzameling oud ijzer

Op zaterdag 3 april 2004 zal de jaarlijkse inzameling van oud ijzer plaatsvinden in Mook en Molenhoek. De inzameling wordt gedaan door harmonie Erica.

Berichttype Ter sprake