Dienstenbond CNV

Overleg met A.S. Watson: urenproblematiek hoog op agenda 22-03-2004

Afgelopen donderdag, 11 maart, hebben wij overleg gevoerd met de heer Van Hedel, voorzitter bestuur van A.S. Watson, en de heer Ebbers. Belangrijkste thema was uiteraard de urennormering voor de filialen. Hierover is al veel gezegd en geschreven de laatste tijd. Ook de ondernemingsraad is hiermee uitvoering bezig geweest.

Wij hebben tijdens het overleg aangegeven dat de beperking van uren, het beperken van kosten dus, direct ten koste gaat van het personeel. De laatste tijd hebben wij veel signalen gekregen dat op creatieve wijze geprobeerd wordt binnen de urennormering te blijven. Veel medewerkers worden nu slechts ingezet voor 60%. Dat mag ook op grond van de CAO. Maar aan de andere kant worden die uren weer ingevuld door stagiaires. Dat is niet de bedoeling! Deze mensen zijn in opleiding en krijgen ook niet betaald naar het werk dat ze doen. Vaak ontbeert het ook aan begeleiding.

Overwerk
Daarnaast gebeurt het maar al te veel dat uren die voor of na sluiting van de winkel worden gemaakt niet worden geschreven en dus ook niet worden uitbetaald. Het befaamde afhelpkwartiertje dus, wat regelmatig veel meer is dan een kwartier. Dit is gewoon werktijd die ook moet worden uitbetaald. Als af en toe wordt gewerkt na einde diensttijd bestaat gewoon recht op uitbetaling op het normale uurtarief voor die tijd. Maar is er sprake van dat u structureel na sluiting van de winkel moet werken, vaak na 18.00 uur, dan heeft u daarboven nog recht op een toeslag van 25%. Als u meer dan 9 uur op een dag heeft gewerkt, dan heeft u zelfs recht op 155% (30% extra in verband met overwerk).

Geen vrijwilligerswerk
De filiaalleider moet de gewerkte uren dus gewoon uitbetalen, of dit nu voor, tijdens of na sluitingstijd is. Het loon in de detailhandel is immers nog steeds niet zo hoog dat je er ook vrijwilligerswerk voor de eigen organisatie naast hoeft te doen. Uw werkgever heeft in het overleg ook gesteld dat gewerkte uren gewoon moeten worden uitbetaald. Creativiteit door de kosten van de gemaakte uren bij de werknemer zelf te leggen, moet niet worden beloond.

Wij raden u daarom het volgende sterk aan.
Als u filiaalleider bent, zorg dat de uren van uw medewerkers goed zijn bijgewerkt.
Bent u medewerker? Houd uw uren dan goed bij en spreek uw filiaalleider erop aan als tijd niet wordt geschreven en uitbetaald. Als dat niet werkt, dan kunt u ook de districtsleider erbij betrekken. Wij begrijpen dat dit laatste misschien een moeilijke stap is om te nemen. Als u daar niet aan wilt, kunt u ook contact met de CNV Dienstenbond opnemen voor ondersteuning in deze.

Tot slot nog: de urenproblematiek kan natuurlijk ook ten koste van de veiligheid gaan. Laat dat vooral niet gebeuren. Denk aan uzelf. Blijf dus de procedure rondom veiligheid volgen. Open bijvoorbeeld de winkel niet alleen, maar zorg altijd dat er een collega bij is. Uw werkgever geeft ook aan dat de medewerkers niet onnodig in gevaar moeten komen.

Verder heeft uw werkgever aangegeven dat, als de uren beperkt worden, dit niet mag leiden tot een hogere werkdruk. We zijn benieuwd hoe dit gerealiseerd kan worden.

Bedrijfsledengroep
Hetgeen wij met uw werkgever bespreken, wordt in overleg met onze bedrijfsledengroep bepaald. Dit is een groep van aktieve leden die net als u in een filiaal van Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris of op kantoor en distributiecentrum werkzaam zijn en dus goed weten wat er in het bedrijf speelt. Wilt u ook deelnemen aan deze groep? Wenst u meer zeggenschap te krijgen over uw eigen positie als werknemer zodat deze verbetert? Wenst u dat er meer rekening gehouden wordt met uw belangen? Meldt u zich dan aan voor de bedrijfsledengroep (BLG). Op 21 april a.s. zullen wij een eerste informatiebijeenkomst organiseren. U kunt zich aanmelden bij bestuurder Neoletta Poelgeest, tel: (035)6460580 of email: n.poelgeest@cnvdibo.nl.

Uw mening telt
Bent u nog geen lid? Dan is nu het moment aangebroken om het heft in handen te nemen. Zorg dat ook uw mening gehoord wordt en meetelt. De kosten? De contributie is afhankelijk van leeftijd, arbeidscontract en inkomen en ligt tussen de 4,46 en 13,22 maximaal. Voor dit bedrag bent u verzekerd van een goede belangenbehartiging.