Dienstenbond CNV

Eindelijk overleg tussen Aldi en CNV Dienstenbond! 23-03-2004

Na heel veel jaren en heel veel conflicten en de nodige juridische procedures is er dan eindelijk een heel klein beetje licht in de tunnel. CNV Dienstenbond heeft verleden week de werkgeversorganisatie VGL (Vereniging Grootwinkelbedrijf Levensmiddelen) gevraagd om zich actief te bemoeien met de ontstane situatie rondom de Aldi. Aldi is immers lid van de VGL. De VGL sluit onder andere de Supermarkt-CAO af met CNV Dienstenbond.

Na veel intern overleg binnen de top van Aldi, heeft de directie besloten het overleg te zoeken met vakorganisaties. Dit mede naar aanleiding van alle publiciteit, de sommatie vanuit CNV Dienstenbond, het ingezette Kort Geding namens CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en de Ondernemingsraden, maar uiteraard ook door uw grote betrokkenheid.

Maandagavond 22 maart
Het eerste overleg tussen CNV, FNV en Aldi heeft op maandagavond 22 maart plaatsgevonden. Dit gesprek verliep in eerste instantie stroef, er stonden en staan twee onderwerpen centraal.

Wij, als CNV Dienstenbond, willen niet alleen het probleem rond de beloning van de filiaalleiders bespreken en oplossen maar ook, en dat is zeer belangrijk, willen wij op vaste basis met Aldi in overleg. Dat gebeurt ook bij de andere supermarktorganisaties. Er spelen zoveel onderwerpen binnen het bedrijf en de supermarkt-branche die ook voor de Aldi gelden, dat wij die op regelmatige basis willen bespreken met de directie.

Aldi heeft tijdens het gesprek duidelijk gemaakt dat men bereid is om niet alleen nu, maar ook in de toekomst te willen overleggen op centraal niveau met FNV en CNV.
Aldi heeft kenbaar gemaakt dat, totdat er met FNV en CNV overeenstemming is over een nieuw filiaalleiderscontract, de omzet-en provisiebetaling ook deze maand doorbetaald worden. Het contract dat vóór de 24e maart moest worden getekend is INGETROKKEN. Contracten die filiaalleiders reeds getekend hadden zullen niet uitgevoerd worden.

Vervolg
Woensdagavond 24 maart wordt het overleg vervolgd. De procedure voor het Kort Geding wordt echter gewoon doorgezet. Dat kan pas ingetrokken worden op het moment dat er duidelijke en acceptabele afspraken tussen FNV/CNV en Aldi gemaakt zijn.

Wij blijven u informeren. CNV Dienstenbond stelt uw belang centraal!!