Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 maart 2004


Zutphen - Jongen mishandeld


In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur fietste een 16-jarige jongen uit Voorst over de IJsselbrug richting de Hoven. Op een gegeven rijdt er een scooter met daarop drie jongens hem voorbij. Twee jongens slaan hem op zijn schouders en rijden vervolgens verder. Op de Weg naar Voorst komt hij de jongens weer tegen. Ze trappen hem van de fiets en slaan hem in zijn gezicht. Hierop weet de 16-jarige weg te rennen. De drie jongens waren ongeveer 16 - 17 oud. Eén van de drie was erg lang, droeg een bruine ribjas en een spijkerbroek en een donkere helm met vizier. De andere jongens droegen ook een donkere helm, maar zonder vizier. De scooter was donkerkleurig.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Jongen raakt licht gewond


Een 8 jarige jongen uit Zutphen raakte maandag rond 15.25 uur licht gewond na een aanrijding. Een 27 jarige automobilist uit Zutphen reed over de Weg naar Laren en gaf op de kruising met de Hemonystraat geef voorrang aan de jongen die op de fiets van rechts kwam. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij licht hoofdletsel had en een nachtje ter observatie moest blijven.


Nijbroek - Vrachtwagen opengebroken


Afgelopen weekend werd op een bedrijfsterrein aan de Midden een vrachtwagen opengebroken. Weggenomen werden onder anderen een radio cd-speler, tv, dvd speler en een mobiele telefoon. Een 39 jarige inwoonster uit Apeldoorn deed aangifte.


Lochem - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Goorseweg werd afgelopen weekend ingebroken. Om in het pand te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag.


Lochem - Dure sjaal verdwenen


Een 55 jarige inwoonster uit Lochem deed aangifte van diefstal van een sjaal. De sjaal werd donderdag 18 maart weggenomen vanuit de garderobe van de schouwburg. Het gaat om een wollen auberginekleurige sjaal van ongeveer 190 Euro. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar telefoon nummer 0900 8844.


Snelheidscontroles


Maandag werden op de volgende wegen snelheidscontroles gehouden:


Warnsveld, Rhienderinklaar = 30 km zone, 23 bekeuringen, hoogste snelheid 49 km.


Warnsveld, Breegraven = 30 km zone, 36 bekeuringen, hoogste snelheid 50 km.


Vorden, Wildenborchseweg = 60 km zone, 33 bekeuringen, hoogste snelheid 86 km.


Vorden, De Horsterkamp = 50 km weg, 54 bekeuringen, hoogste snelheid 86 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --