Provincie Overijssel

Provincie in overleg over milieuvergunning Carbo Ekoblok

De provincie Overijssel overlegt met de directie van de Almelose bedrijven Carbo Group BV en Ekoblok Bv over maatregelen in de bedrijfsvoering om overlast voor omwonenden van de bedrijfspercelen in Aadorp te beperken. De provincie toonde gisteren tijdens een informatieavond voor bewoners zijn begrip voor de bij het Milieupunt gemelde overlast van geur en geluid. Verplaatsing van het bedrijf is niet aan de orde volgens de provincie. Een nieuwe milieuvergunning die veel overlast kan beperken, is in de maak.

Omwonenden hadden onder andere gevraagd om een verplaatsing van het bedrijf. In deze fase kan daar echter geen sprake van zijn, zo is bij monde van gedeputeerde Ranter gisteravond aangegeven. Pas als blijkt dat er sprake zou zijn van onduldbare en onoplosbare hinder die niet terug te dringen is via vergunningverlening en handhaving kan dit een optie zijn. De provincie denkt dat met goed overleg en technische aanpassingen deze stap niet noodzakelijk is.

Op basis van de huidige verouderde vergunning, constateerde de provincie geen wezenlijke overtredingen, waarbij gesteld wordt dat de vergunning op essentiële punten, zoals geluid, niet handhaafbaar is. Juist daarom wil de provincie graag werken aan een compleet nieuwe vergunning, waarbij dit soort essentiële normen aan de orde komen.

Gedeputeerde Ranter gaf aan in goed overleg te zijn met het bedrijf en verwacht rond de zomer een nieuwe milieuvergunning klaar te hebben waarin op alle belangrijke aspecten wel gehandhaafd kan worden. Op de informatieavond is uitgelegd welke verbeteringen voor de omgeving waarneembaar zullen zijn nadat de nieuwe milieuvergunning verleend is.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel