Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 maart 2004


Wapenveld - Inbraak in woning


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Revelingseweg. Het is niet duidelijk hoe men is binnengekomen. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van een valse sleutel. Weggenomen werden onder andere sieraden en munten.


Heerde - Vernielingen


Bij een bedrijf aan de Brinklaan werd afgelopen weekend gereedschap, waaronder een combisleutel en een zaaghouder, weggenomen. Op het terrein stond een hoogwerker. Hiervan werd de bedrading losgetrokken, een zwaailamp vernield en dekzeil kapot getrokken.


Wezep - Snelheidscontrole


Maandagmorgen werd in samenwerking met de Kmar gecontroleerd op de Stationsweg. Hier geldt een max. snelheid van 50 km/u. Er werden 52 bestuurder bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.


Putten - Diefstal bij bouwmarkt


Afgelopen weekend werd van het terrein van een bouwmarkt aan de Stationsstraat het hekwerk vernield. Vanaf het buitenterrein werden vermoedelijk straatstenen en houten palen weggenomen.


Ermelo - Boetes


Vorige week werden tijdens verschillende controles in Ermelo de volgende bekeuringen uitgeschreven:
24 x fout parkeren

8x fietsen in voetgangersgebied

1x autorijden in voetgangersgebied

2x onjuist aanbieden huishoudelijk afval

5x geen verlichting op de fiets

4x niet dragen autogordel

1x overtreding van de wet wapen en munitie - aantreffen knuppel in auto
2x niet handsfree bellen

1x lekke uitlaat

5x linksaf slaan bij rechtsafgebod

1x verlopen APK

2x te hoge snelheid

4x niet stoppen voor rood licht

1x niet dragen helm op bromfiets.


Doornspijk - Verlopen APK


Maandag werd rond 17.00 uur op de Zuiderzeestraatweg een 25 jarige automobilist uit Elburg gecontroleerd. Bleek dat de APK van de auto verlopen was en dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij werd hiervoor bekeurd.


Harderwijk - Fietsen botsen


Maandag omstreeks 20.30 zijn twee fietssters tegen elkaar gebotst. Een 53 jarige inwoonster uit Harderwijk wilde op de Schippersmeen linksaf slaan en botste tegen de fiets van een 31 jarige inwoonster uit Harderwijk. De 51 jarige kwam hierdoor ten val en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Inbraak in woning


Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Willem De Zwijgerlaan. Weggenomen werden onder andere een videorecorder en een afstandsbediening. Hoe men is binnegekomen is nog niet duidelijk.


Harderwijk - Geld weggenomen


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag gaas van de dierenweide aan de Stadswei vernield en vervolgens is men in de binnenruimte geweest. Hier werd een EHBO kist en een geldkist weggenomen. Op het terrein werd de gehele inhoud van de EHBO kist teruggevonden en de lege geldkist. Het geld, niet bekend hoeveel, werd meegenomen.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --