Gemeente De Ronde Venen

In de benen door de Venen
23-03-2004

Om het gebied De Venen als recreatiestreek en in het bijzonder het plattelandstoerisme te promoten, is afgelopen week door de Agrarische Natuurvereniging Utrechtse Venen een vernieuwde folder van het project In de benen door de Venen met onder meer wandel- en fietsroutes gepresenteerd. Daarnaast is ook een website gemaakt waarop informatie over groepsarrangementen is na te lezen. De bedrijven die groepsarrangementen aanbieden staan ook vermeld in een nieuwe documentatiemap.

Agrariërs die deelnemen aan het project In de benen door de Venen stellen hun bedrijven open en worden verschillende activiteiten op en rond de bedrijven aangeboden. De adressen van deze 32 bedrijven zijn opgenomen in de folder. Het gaat om boerenbedrijven, boomgaarden, kwekerijen, landwinkels, een zorgboerderij, Museum In de Veenen en andere recreatievormen op de boerderij die voor het publiek toegankelijk zijn.

Daarnaast is ook een documentatiemap uitgebracht waarop 19 bedrijven en instellingen vermeld staan die groepsarrangementen aanbieden. Er worden diverse arrangementen met onderdelen als boerderijbezoek, eten en drinken met streekproducten, proeverijen, fiets-, wandel-, en kanotochten, poldersporten, vergaderaccommodaties, kinderfeestjes en culturele cursussen aangeboden. De deelnemers aan dit deelproject en de arrangementen zijn ook te vinden op de nieuwe website: www.indebenendoordevenen.nl.

Het project In de benen door de Venen is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van Leader+, een Europese subsidie en de gemeenten De Ronde Venen en Woerden.