Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 maart 2004


Apeldoorn -Brand bij kinderboerderij


Maandag werd omstreeks 21.00 uur gemeld dat op het terrein van de kinderboerderij aan de Dubbelbeek een hooischuur in brand stond. Bleek een uitslaande brand in de "Bergkapschuur". Boven op de schuur lagen als sier pakken hooi opgestapeld die in brand stonden. In de in brand staande schuur bevonden zich konijnen en cavia's. Deze werden in veiligheid gebracht door de brandweer. Door tennissers van de aangrenzende tennisvereniging werden kippen uit de naast de brandende schuur staande kippenschuur gehaald. De brandweer bluste de brand. Door de technische recherche zal een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van de brand.


Apeldoorn - drugsdealer aanhouding


Maandag omstreeks 13.25 uur werd een 20 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van drugs. Bij fouillering op het politiebureau werd een hoeveelheid bolletjes aangetroffen. De man werd op verrdenking van handel in drugs voor nader onderzoek ingesloten.


Klarenbeek - Door mist en ijs in de sloot


Vanmorgen rond 06.05 uur kwam een 21 jarige automobilist uit Apeldoorn in de sloot terecht. De man reed over de Elsbosweg richting Apeldoorn. Het was erg mistig en de bestuurder had ook de bevroren ruiten niet goed schoon gekrabd, waardoor hij een bocht te laat zag. De jongeman probeerde nog te remmen, maar belandde in de sloot. Hij had last van zijn nek, maar ambulancepersoneel constateerde dat hij geen letsel had opgelopen. De auto moest worden weggesleept.


Apeldoorn - Doorrijden na botsing


Een 47 jarige inwoner uit Apeldoorn parkeerde zijn auto, een groen Hyundai, vrijdagavond rond 21.30 uur in de berm van Sportpark Orderbos. Toen hij rond 22.00 terugkwam bleek dat de auto was aangereden en beschadigd. De auto had een grote deuk met schaafschade. Er werden rode lakschilfers aangetroffen.
Mogelijk dat de eigenaar van de rode auto zich willen melden bij de politie of dat getuigen iets gezien hebben .Zij kunnen bellen naar telefoon nummer 0900 8844.


Apeldoorn - Fietsster gewond


Een 83 jarige fietsster uit Apeldoorn raakte maandag rond 15.30 uur gewond na een aanrijding. De vrouw fietste over de Nietzschestraat van de Anklaarseweg. Zij wilde de George Hegelstraat oversteken, maar gaf geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 36 jarige automobilist uit Apeldoorn. De vrouw kwam hierdoor ten val. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat zij een gebroken heup had.


Apeldoorn - Teveel gedronken


Een 35 jarige automobilist uit Vaassen blies afgelopen nacht rond 00.30 uur op de Jachtlaan 1,1 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Apeldoorn - Winkeldief aangehouden


Een 27 jarige inwoner uit Apeldoorn werd maandag rond 10.50 uur betrapt in een supermarkt aan de Hofstraat. De man wilde een fles drank van 3,99 Euro wegnemen. Hij werd aangesproken door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Op het bureau werd de man voorgeleid. I.v.m. recidive werd een dagvaarding uitgereikt.


Apeldoorn - Inbraak


Afgelopen nacht werd ingebroken in een pand aan de Christiaan Geurtsweg. Men wist binnen te komen door een deur open te breken. Het gehele pand werd doorzocht. Het is niet bekend of er iets werd weggenomen


Apeldoorn - Snelheidscontroles


Maandagmiddag werd gecontroleerd op de Europaweg. Van de 1783 gecontroleerde voertuigen reden 32 bestuurders dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.
Maandagmiddag werd ook gecontroleerd op de Jachtlaan. Hier reden 64 bestuurders van de 1847 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten was 85 km/u.


Apeldoorn - Controles


Maandagmiddag en -avond werd op verschillende locaties gecontroleerd. Hier vielen de volgende bekeuringen: 4x rijden door rood licht, 1x rijden in gesloten verklaring bij spoorwegovergang Lupineweg en 12 x niet dragen autogordel.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --