PERSBERICHT - 2004-03-23

Belvilla Vakantiewoningen wint Thuiswinkel Awards Reizen 2004

Belvilla vakantiewoningen, direct marketing specialist in de verhuur van vakantiewoningen, is door de Nederlandse consument gekozen tot beste website in de categorie reizen. Dit maakte Joost Romeijn, Reismanager van het Jaar, maandag 22 maart tijdens het Thuiswinkelaward gala in Grand Hotel Huis ter Duin bekend.

Belvilla.nl ontving tussen 1 februari en 21 maart 2004 maar liefst 10.598 voorkeursstemmen. Dit is 34% van het totaal aantal uitgebrachte stemmen in de categorie Reizen.

Belvilla was genomineerd door een vakjury onder leiding van Roel Pieper, hoogleraar e-commerce Universiteit Twente. Deze jury heeft diverse websites beoordeeld op basis van de volgende criteria: inhoud, structuur en navigatie, vormgeving, functionaliteit, interactiviteit en totaal beleving. Vijf websites werden vervolgens genomineerd in de categorie Reizen. Het was daarna aan de consument om de uitslag te bepalen.

De website van Belvilla is in maart 2003 geheel vernieuwd. Uitgangspunt bij de bouw van de nieuwe site was dat de klant niet wil zoeken, maar snel en overzichtelijk een vakantiewoning wil vinden. Hiervoor is een nauwe samenwerking met Fredhopper aangegaan. Zij tekenen voor de superieure techniek van de search-engine.

De resultaten overtreffen elke verwachting. Zon 55% boekt via Belvilla.nl. Een stijging van 20% ten opzichte van de vorige site. De overige boekingen vinden plaats via het callcenter. Belvilla zal de website de komende jaren verder uitbouwen, waarbij reeds nieuwe functionaliteiten zijn voorzien.

De Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org, is de branchevereniging voor bedrijven die producten en/of diensten op afstand, verkopen aan consumenten, via catalogus, internet, post, televisie, etc..

Achtergrondinformatie
Belvilla Vakantiewoningen, gevestigd in Heerhugowaard, is voor 20% eigendom van Europeesche verzekeringsmaatschappij en voor 80% in handen van Thomas Cook Nederland waartoe ook touroperators Neckermann en Vrij Uit behoren en de reisbureauketens Thomas Cook en Broere Reizen. Belvilla is opgericht in 1987 en heeft zich gespecialiseerd in de directe verhuur van vakantiewoningen; ruim 3500 woningen in 10 landen. Jaarlijks gaan zon 170.000 gasten met Belvilla op vakantie. Sinds 1998 staat Belvilla onder leiding van algemeen directeur Susanne Stolte.