Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

24 maart 2004

Inhoud


* Toeristenmarkt Slowakije en Tsjechië in raadhuis *
* Geen vergadering gemeenteraad *

* Collecten *

* Oud papier *

* Agenda College *

* Voorjaarskermis Beukemaplein *

* Activiteiten Koninginnedag De Uitwijk *
* Milieustraat rigoureus op de schop *

* Besluitenlijst B&W *

* Buurtbeheer heeft eigen website *

* Condoleanceregister voor prinses Juliana in raadhuis Hoogeveen *
* Skatevoorziening en basketbalveld voor Park Steenbergerweiden *
* Seniorenritten in Hoogeveen *

* De Restgoedwagen *

* Mededelingen *


* Verkeersbesluiten *

* Zesde uitwerking bestemmingsplan Erflanden *
* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *

* Bouwvergunningen *

Toeristenmarkt Slowakije en Tsjechië in raadhuis

De Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin houdt samen met de Vereniging Vrienden Nederland - Tsjechië en Slowakije een toeristenmarkt op zaterdag 27 maart in de burgerzaal van het raadhuis. Europarlementariër Albert Jan Maat (CDA) opent de markt om 10.00 uur. De toeristenmarkt staat in het teken van toetreding van Slowakije tot de Europese Unie op woensdag 1 mei 2004. De toegang tot de markt is gratis.

Een delegatie van zeven personen uit Martin is aanwezig met folkloristische muziek en promotie-artikelen. Daarnaast presenteren de werkgroepen gezondheidszorg, natuur en milieu, welzijn, cultuur en toerisme, levensbeschouwingen en politiek en economie van de stedenband zich op de markt. Bezoekers kunnen de hele dag terecht bij de stands van de werkgroepen en deskundige uitleg krijgen over hun activiteiten. Scouting Hoogeveen presenteert zich op het grasveld voor het raadhuis. De scouts houden onder andere een ballonnenactie
Actie

Tijdens de markt houdt de werkgroep gezondheidszorg van Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin enkel acties voor Martin. Voor de gehandicapte kinderen in het tehuis Motyl in Martin vraagt de werkgroep bezoekers om gebruiksartikelen en speelgoed voor de kinderen mee te nemen. Daarnaast kan de werkgroep rolstoelen, rollators, postoelen, beddegoed(lakens en slopen) gebruiken voor de Hospice in Martin. Voor het kindertehuis Detsky Domov zamelt de werkgroep speelgoed, knuffels en baby-peuterkleding in. Verder wil de stedenband een speel-o-theek opzetten in Martin waarvoor schoon en heel constructie- en ander educatief speelgoed nodig is.
Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afke de Vries van de Stichting Stedenband, telefoon: 270426. Mensen die problemen hebben met het vervoer van grote spullen kunnen zich met naam en telefoonnummer op de toeristenmarkt melden. De Stedenband zorgt voor het vervoer van grote voorwerpen.

Hoogeveen heeft sinds 1990 een stedenband met de Slowaakse stad Martin. Elke vijf jaar houdt de Stichting Stedenband een toeristenmarkt..

Geen vergadering gemeenteraad

De gemeenteraadsvergadering, die gepland stond op 25 maart, gaat niet door wegens gebrek aan agendapunten.

Collecten

Deze week collecteren vrijwilligers voor Simavi. Volgende week wordt er gecollecteerd voor ZOA-Vluchtelingenzorg

Oud papier

Zaterdag 27 maart

Het Blokland. Het oud papier wordt opgehaald van 9.00 t/m 12.00 uur. U kunt het oud papier ook van 10.00 uur tot en met 12.00 uur naar een container aan de Mr. Kosterweg brengen.

Agenda College


* Wethouder Leistra ontvangt op vrijdag 26 maart de delegatie uit Martin die overkomt voor de toeristenmarkt.
* In de B&W kamer van het gemeentehuis reikt wethouder Leistra vrijdag 26 maart om 12.00 uur de prijzen uit aan de winnaars van de namenwedstrijd voor de verkeersburg in Erflanden.

Voorjaarskermis Beukemaplein

Het Beukemaplein is tot en met 5 april niet beschikbaar als parkeerterrein. Op het plein is van vrijdag 26 maart tot en met zondag 4 april de voorjaarskermis. De kermis is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur.

Activiteiten Koninginnedag De Uitwijk

De Uitwijk houdt op koninginnedag van 10.00 uur tot 17.00 uur activiteiten bij de verenigingsgebouwen aan de Achteromsedijk en Piet Soerstraat in Hoogeveen.

Milieustraat rigoureus op de schop

De Milieustraat op de gemeentewerf aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen ondergaat een metamorfose. De komende maanden wordt een stortbordes gebouwd. Dat is een groot plateau waar brengers van afval op kunnen rijden.

Vanaf het bordes kan het afval in lager gelegen containers worden gegooid. Dat is een stuk gemakkelijker en efficiënter dan de huidige situatie. Nu moet afval vaak nog worden opgetild om het in een container te krijgen en soms moeten trapjes worden beklommen. Het bordes zal ook zorgen voor een snellere doorstroming van het verkeer waardoor wachttijden worden bekort.

Het karwei duurt naar verwachting tot en met juli. De Milieustraat blijft gewoon open, maar u kunt wel hinder ondervinden van de werkzaamheden. Langere wachttijden tijdens de aanleg worden niet uitgesloten. De afdeling Reiniging vraag begrip voor het ongemak.

Besluitenlijst B&W

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de uitvoering van het compensatieplan Poelkikker.Ook is het college akkoord met de vervroegde onteigening voor de begraafplaats Fluitenberg.

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Buurtbeheer heeft eigen website

Buurtbeheer heeft een eigen website. Op www.buurtbeheerhoogeveen.nl kunt u nu alles lezen over de wijkteams, lopende projecten, de wijkbeheerders en de partners binnen buurtbeheer. Ook staan er op de site formulieren waarmee u bijvoorbeeld melding kun maken van overlast in de buurt of kapotte lantaarnpalen. Natuurlijk kunt u op de site ook terecht met al uw vragen, tips, opmerkingen en informatie.

De website wordt wekelijks aangepast en voorzien van actuele informatie uit de wijken of dorpen. Suggesties voor verbetering van de website zijn altijd welkom. De website van buurtbeheer is een samenwerkingsproject van de gemeente Hoogeveen, de Stichting Welzijnswerk, de politie, Domesta Woonstichting en de Stiching Woonconcept. Voor vragen en algemene opmerkingen kunt u mailen met wijkbeheer@hoogeveen.nl

Condoleanceregister voor prinses Juliana in raadhuis Hoogeveen

In verband met het overlijden van prinses Juliana ligt er in het raadhuis van Hoogeveen een condoleanceregister. Het register kan worden getekend tot en met de dag van de bijzetting op dinsdag 30 maart. Ook is een register te vinden op de gemeentelijke website. Ga

De openingstijden van het raadhuis zijn:

* Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.
* Woensdag van 8.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.

Skatevoorziening en basketbalveld voor Park Steenbergerweiden

De werkgroep Skate- en spelvoorziening De Weide presenteert woensdag 7 april haar plannen op een informatiebijeenkomst over een spel-en skatelocatie in Park Steenbergerweiden. De bijeenkomst is in kerkgebouw De Vredehorst en begint om 20.00 uur. Om 19.45 uur is de zaal open.

Het afgelopen jaar heeft een groep van jongeren, volwassenen en ouderen nagedacht over de mogelijkheden voor een skatelocatie bij de bekende Kruiwagen in het park. Aanleiding hiervoor was het speelplan De Weide. Daarin is staat dat een voorziening op die plek in het park om een multifunctioneel karakter vraagt.

In de plannen van de werkgroep zijn een basketbalveld en een skateplayground opgenomen. Het basketbalveld wordt een strak geasfalteerd plein met de juiste afmetingen en belijningen en goed afgestelde palen. Dat plein wil de werkgroep aan laten sluiten door een bestaande bult van ongeveer één meter hoog te asfalteren. Daarnaast komt er een strak skateplateau van 20x20 meter. Deze playground wordt ingericht met hoogwaardige skateattributen.

Voor meer informatie over het plan van de werkgroep Skate- en spelvoorziening De Weide voor de kunt u terecht bij Werner Hoff, opbouwwerker van de Stichting Welzijnswerk, telefoon: 234591 (e-mail: w.hoff@welzijnswerk-hoogeveen.nl)

Seniorenritten in Hoogeveen

De verkeersveiligheidorganisatie 3VO houdt op donderdag 22 april seniorenritten in Hoogeveen. De seniorenrit is een verkeerstest, speciaal voor ouderen. De test is opgezet omdat ouderen relatief vaak betrokken zijn bij ongelukken in het verkeer. Een oorzaak hiervan kan de rijstijl zijn, maar ook onbekendheid met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe regels. Voorafgaand aan de rit krijgen deelnemers op donderdag 15 april een theorieles.

De rit

U rijdt onder begeleiding van een rij-instructeur met uw eigen auto een route door Hoogeveen. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop bespreekt de instructeur met u wat er goed en wat minder goed ging. De instructeur geeft tips voor het verbeteren van de rijstijl. Daarnaast krijgt u een reactietest, een gehoortest en een theorietoets.
Meedoen

De seniorenrit is voor mensen van 55 jaar of ouder die in het bezit zijn van een rijbewijs. Het is geen examen. Dat betekent dat u uw rijbewijs niet kwijtraakt na de test. Voor de seniorenrit wordt van u een eigen bijdrage van 15 gevraagd. De gemeente Hoogeveen betaalt de overige kosten. U kunt zich tot 1 april aanmelden bij Mevrouw H. te Winkel, 3VO afdeling Hoogeveen, tel. 0528 - 263745. Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen aan de test.

De Restgoedwagen

De Restgoedwagen van kringloopbedrijf Het Goed rijdt in de hele gemeente. Elke maand komt de wagen ook bij u in de straat. Hieronder de spelregels op een rijtje.

* De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad (ook elektrische apparaten, tot formaat tv) en papier mee;

* U kunt het afval gebundeld, in een doos of in een plastic zak naar keuze aan de weg zetten.

* Houd elke afvalsoort apart;

* Elke portie moet door 1 persoon te tillen zijn;
* Bied karton gevouwen en gebundeld aan;

* Zet uw afval voor 7.45 uur aan de weg op de dag dat de Restgoedwagen langs komt;

* Plastic flacons horen bij het restafval;
* U weet niet of bent vergeten wanneer de Restgoedwagen langs komt? Bel de gemeente: 291256 of 291653. Of kijk op www.hoogeveen.nl onder milieu in het digitaal gemeentehuis.

Mededelingen

Verkeersbesluiten

Parkeerverbod Zuidzijde Carstenwijk Elim

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om het parkeerverbod aan de zuidzijde van de Carstenswijk te Elim op te heffen.

Het parkeerverbod is bij het verkeersbesluit 1979/01 ingesteld om de doorstroming van het openbaar vervoer over de Carstenswijk te garanderen. Aangezien het openbaar vervoer geen gebruik meer maakt van de Carstenswijk, kan het parkeerverbod worden opgeheven. Het betreft het weggedeelte tussen de parkeerplaatsen van het sportpark van SC Elim en de Dorpsstraat.

Zodra dit verkeersbesluit is gepubliceerd, kunnen de borden verwijderd worden. Met het verwijderen van de verkeersborden is het parkeerverbod opgeheven.

Voorrangsregeling Pesserdijk

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om een voorrangsregeling te treffen op de Pesserdijk te Hoogeveen.

Ter hoogte van de woningen aan de Pesserdijk met de huisnummers 1 tot en met 1b is de weg zodanig smal, dat twee voertuigen elkaar niet kunnen passeren. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, wordt ter hoogte van deze versmalling een voorrangsregeling getroffen, welke met behulp van bebording zal worden aangegeven.

Tegen deze besluiten kunt u bezwaar maken.

Voor meer informatie over deze verkeersbesluiten kunt u terecht bij de werkeenheid Verkeer in het compagnieshuis, Raadhuisplein 24, telefoon: 0528-291646. De officiële publicatie kunt u ook vinden op het publicatiebord aan het gemeentehuis.

Zesde uitwerking bestemmingsplan Erflanden

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 maart 2004 het zesde uitwerkingsplan Erflanden vastgesteld. Het uitwerkingsplan heeft betrekking op het noordoostelijke deel van het tuinstadmilieu in de woonwijk Erflanden. Het plangebied ligt tussen de Hoogeveensche Vaart en de centrale laan, ten oosten van de Vlinderdijk.

Het besluit van burgemeester en wethouders, het daarbij behorende uitwerkingsplan en het bestemmingsplan liggen vanaf 25 maart 2004 gedurende 6 weken ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagniehuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een belanghebbende bij burgemeester en wethouders (postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen) schriftelijke bezwaar maken tegen het besluit van 16 maart 2004 waarbij het uitwerkingsplan is vastgesteld. Tevens kan een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan de indiening van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'De Weide II' om de bouw van diverse erkers en tuinmuren in Schoonvelde Oost (Pasteurhof, Kochstraat, Jennerstraat, en Semmelweiszstraat) planologisch mogelijk te maken.

De voorgenomen vrijstelling ligt met ingang van 25 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Buitengebied Ruinen en Erflanden, 2^e uitwerking vrijstelling te verlenen aan:

* P.C. Erdtsieck, voor het bouwen van een garage op het perceel Schapenmeer 2 te Pesse;

* Heijmans Vastgoed Realisatie, voor het bouwen van zesendertig woningen gelegen aan de Brasem in het plan Erflanden te Hoogeveen.
De bouwplannen liggen met ingang van 25 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.
Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Plan in Hoofdzaak en Buitengebied Westerbork ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:
* KPN, voor het tijdelijk plaatsen van een GSM-containersite op het parkeerterrein Schoonhovenweg 1a te Hollandscheveld;
* F.R. Bruinenberg, voor het tijdelijk plaatsen van een salonwagen op het perceel Middenraai 29a te Nieuweroord.

De bouwplannen liggen met ingang van 25 maart 2004 gedurende twee weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J. Boertien, voor het bouwen van een schuur en carport op het perceel Meerboomweg-Noord 3 te Hollandscheveld.
De bouwaanvraag ligt met ingang van 25 maart 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Trasselt, 3^e uitwerking, Dalerend en Noord A2 ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* Bouwbedrijf Fieko, voor het uitbreiden van de woning De Schoof 13 te Hoogeveen;

* M. Koekoek, voor het bouwen van een garage/berging op het perceel Steigerwijk 37 te Nieuwlande;

* M.J. Wolting, voor het bouwen van een schuur op het perceel Noorderweg 52 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 25 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Hansma B.E., uitbreiden van een woning, Meerval (Erflanden - cluster 6)

* Zijlstra T.T., uitbreiden van een woning, Dokter van de Veldestraat 72

* Ruisch W., uitbreiden van een woning, De Punter 31
* Doldersum M., plaatsen van een dakkapel op de woning, Boogerdweg 23, Noordscheschut

* Terpstra I., wijzigen van de achtergevel en plaatsen van een glazen overkapping, Landsteinerhof 42

* Pateman M.H.W., wijzigen van de voor- en achtergevel, Atlaslaan 21
* Daniëls J.P.G., plaatsen van een carport, Algol 14
* Yalin S., plaatsen van een schutting, Korhoenlaan 48
* Lubek van A., gedeeltelijk vernieuwen van een garage/berging, Dokter Broekhoffstraat 14, Hollandscheveld

Reguliere bouwaanvragen

* ERA Makelaardij Hoogeveen, herplaatsen van informatieborden, Schutstraat 128

* Cate ten J., herbouwen van een woning, Julianalaan 20, Nieuwlande

Reguliere bouwaanvraag fase I

* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Roerdomplaan 187

Sloopaanvragen

* Waninge A., gedeeltelijk slopen van een melklokaal, Beilerstraat 17, Pesse

* Woonstichting Actium, slopen van zestien borstweringpanelen, Korte Lange 1-7 en Veldbrake 20-26, Pesse

Meer informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Bouwvergunningen

Lichte bouwvergunningen

* Mulder M.F., uitbreiden van een woonkamer en bouwen van een bijkeuken, Spechtlaan 25

* Weijns M.J., plaatsen van verzinkte lindegeleiders, Meerkoetlaan 62

* Bremer M., uitbreiden van een woning, Noorddreef 56
* Vos M., bouwen van een bijkeuken, Kreuzestraat 36, Hollandscheveld
* AB Bouw, plaatsen van een dakkapel op de woning, Korenstraat 76
* Rozendal Ranft E.G.R., geheel schilderen van het pand "De Piererij", Hoofdstraat 161

* Ruiter de J., vernieuwen van de voor- en achtergevel en het uitbreiden van de woning aan de achterzijde, Zuiderkruis 76
Reguliere bouwvergunningen

* Onroerend Goed Mij Van Leeuwen B.V., plaatsen van schuine daken op drie bungalows, Hendrik Reindersweg 28-37, 28-49 en 28-93
* Veen van der J.H., uitbreiden van een landbouwkapschuur, Coevorderstraatweg (naast nr 41)

* Kamps M.M., uitbreiden en verbouwen van een woning, Hollandscheveldse Opgaande 49, Hollandscheveld
* Azor Bike B.V., wijzigen van magazijndaglichtpuien, Marconistraat 7

* Domesta Woonstichting, vernieuwen van de voor- en achtergevel van 59 woningen, "Krakeel

* Bouwfonds Ontwikkeling B.V., vergroten/veranderen van 18 woningen, Meerval 1, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 12 en 16

* Gemeente Hoogeveen, plaatsen van een verkeersklapbrug, Hoogeveensche Vaart (t.h.v. hmp 22,950)

Reguliere bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* Rozendal E.B., tijdelijk plaatsen van een zeecontainer, Hoofdstraat 161

Wijziging reguliere bouwvergunning fase I

* Nijmeijer L., uitbreiden van een woning, De Beugel 12
Sloopvergunning

* Gemeente Hoogeveen, slopen van dakranden en aankapping bedekt met eternietleien, Zuidwoldigerweg 7

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

nieuws gastenboek meningen zoeken

© Copyright Gemeente Hoogeveen