Politie Drenthe

dinsdagmorgen 23-03-04

Assen 23-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanhouding na rijden tijdens ontzegging
ECHTEN Een 79-jarige inwoner van Echten werd gistermiddag aangehouden omdat hij reed tijdens een ontzegging. De man werd rijdend in zijn auto aangetroffen op de Ruinerweg. Hij werd hiervoor bekeurd.

Auto-inbreker ontkomt
VEENOORD Gistermiddag ontdekte een 26-jarige man uit Coevorden dat er ingebroken was in zijn op de Boerdijk geparkeerde personenauto. Toen de man, zittende bij collegas in de auto bij zijn auto kwam, zag hij een man uit een andere geparkeerde auto komen die de benen nam. Ook in deze auto bleek te zijn ingebroken. De buit bestond uit een autoradio-cd-speler en cds. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldiefstal
ASSEN Bij een supermarkt aan de Noordersingel werd gistermorgen een 27-jarige man uit Assen terzake winkeldiefstal aangehouden. Een medewerkster zag dat de man een pakje sigaretten in zijn jaszak stopte en de kassa zonder te betalen wilde passeren. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Vrouw met geweld beroofd van tas
EMMEN Een 62-jarige inwoonster van Emmer Compascuum is gistermiddag van haar tas beroofd. De vrouw werd tijdens het winkelen in het winkelcentrum aan de Houtweg door een onbekende jongeman in haar nek geslagen waarna haar boodschappentas werd meegenomen. De man rende hierna weg. Enkele tellen later kwam de man terug en wilde de schoudertas van de vrouw ook meenemen. Na een worsteling, waarbij de vrouw in haar gezicht werd geslagen, nam de jongen haar handtas mee en rende weg. Het signalement van de jongeman is:
* blanke jongen van ongeveer 15/16 jaar oud
* stevig postuur

* rond gezicht

* blond haar

* ongeveer 1.60 meter

* zwarte korte stoffen jas

* donkere broek

* groen petje met rode rand

Getuigen van dit misdrijf kunnen bellen met de politie via 0900-8844

Dader zware mishandeling aangehouden
BEILEN Zondagmorgen is een 17-jarige jongenman uit Beilen aangehouden terzake zware mishandeling. De jongeman wordt er van verdacht in discotheek Skopje aan de Brink een bierglas in het gezicht van een 18-jarige inwoner van Hooghalen te hebben geduwd. Deze moest zich onder doktersbehandeling laten stellen waarna de wonden in zijn gezicht gehecht moesten worden. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie doet onderzoek.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 06-52528707 / 0592-383211 / info@politie-drenthe.nl