Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 23-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed

ZEIST In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur controleerden politiemensen op de Laan van Vollenhove een 48-jarige automobilist uit Zeist. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 635 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek dat zijn auto niet was verzekerd. Daarom werd de auto in beslag genomen en ook voor het onverzekerd rijden kreeg hij een proces-verbaal.

Uitlachen eindigt in mishandeling

ZEIST Op maandag 22 maart werd een meisje mishandeld door een vrouw.

Rond 16.25 uur bevond een 14-jarig meisje uit Utrecht zich met enkele vrienden op het Vrijheidsplein. Ter hoogte van een supermarkt zagen zij een auto staan met daarin een zeer dikke man. Het 14-jarige meisje en een vriendin lachten de man uit, liepen daarna door en gingen verderop op een bankje zitten. Zij hoorden dat de man iets haar hen riep, maar konden dat niet verstaan.

Ongeveer vijf minuten later werd de meisjes aangesproken door een vrouw. De vrouw vroeg wat zij over de man hadden gezegd. Toen zij zeiden niets gezegd te hebben, pakte de vrouw het 14-jarige meisje beet, gaf haar een harde klap in haar gezicht, waardoor zij ten val kwam en daarbij tegen het bankje aanviel. Zij werd door de vrouw aan haar haren overeind getrokken. Eén van de vrienden van het meisje kwam daarop tussen beiden en de vrouw liet het meisje los. De vrouw stapte bij de man in de auto en zij reden weg. De auto was fel rood van kleur, was een sedanuitvoering en zou mogelijk een (zeldzame) sportieve uitvoering van een Lancia Thema kunnen zijn.

Het 14-jarige meisje deed aangifte van mishandeling. Zij liep bij de mishandeling pijnlijke plekken in haar gezicht en op haar hoofd op.

De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen met district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.