Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht 23-03-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Inbreker gepakt

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag werd een inbreker na een korte achtervolging aangehouden.

Omstreeks 00.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er zou worden ingebroken bij een bedrijf gelegen aan de Henriettedreef. Toen agenten ter plaatse kwamen, reed een bromfiets weg met hierop twee opzittenden. De achtervolging werd ingezet en ging via de Miltenburgstraat. Door paaltjes moesten de agenten de achtervolging staken. Meerdere politievoertuigen keken naar de bromfiets uit en op de Pijlstraat werden de inbrekers weer gezien. Kennelijk schrok de bestuurder hiervan en de bromfiets ging onderuit. De mannen renden vervolgens hard weg.

Een 19-jarige man uit Utrecht kon worden aangehouden en is ingesloten voor verhoor. Onderzoek aan het pand wees uit dat er gepoogd was in te breken.

Slimme auto

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij vermoedelijk goederen wilde stelen uit een auto. Omstreeks 17.00 uur zag een 19-jarige man uit Utrecht een auto met open portier staan op de Kanaalstraat. De man stapte in deze auto en deed het portier dicht. Plotseling ging het alarm af, sloot de deur zich en de man kon niet meer uit de auto komen. De politie werd gewaarschuwd. Het lukte de Utrechter met geen mogelijkheid om uit de auto te komen. Agenten moesten de ruit inslaan om de man uit de auto te halen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Vernielers aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werden drie jongens aangehouden nadat ze zich baldadig gedragen hadden. Omstreeks 13.50 uur kregen agenten de melding dat jongens een fiets aan het vernielen waren op de St- Janshovenstraat. De jongens, in de leeftijd van 16 en 17 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Onderzoek wees uit dat er geen vernielingen waren gepleegd, maar dat de jongens alleen baldadig waren geweest. Hiervoor kregen ze een bekeuring.

Inbraak in autos

UTRECHT- Afgelopen weekend is ingebroken in 13 autos bij een bedrijf gelegen aan de Cartesiusweg. De dieven zagen de bestelautos van een bedrijf naast elkaar staan en sloegen van 13 autos een ruitje kapot. In totaal werden 4 autoradios weggenomen.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Oudenoord, Amsterdamsestraatweg en de Brailledreef werd van 10.00 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 77 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder autogordel.

Overvaller aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden die ervan wordt verdacht een overval te hebben gepleegd op een winkel aan de Oudegracht.

Op een winkel aan de Oudegracht vond dinsdag 10 februari 2004 een gewapende overval plaats. Twee mannen, waarvan 1 verkleed als vrouw, kwamen net na 18.00 uur de winkel binnen. De beide medewerkers van de winkel werden bedreigd en moesten geld afgeven. Met een klein geldbedrag verdween het duo weer. De politie startte een onderzoek. Na de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen er goede bruikbare tips binnen. Dit resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van een 22-jarige verdachte uit Utrecht.

De politie is nog op zoek naar de 2e verdachte en zet het onderzoek voort.