Politie Zuid-Holland-Zuid

23/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-03-2004 - Persberichten District II

DOORRIJDER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Een 46-jarige man uit Papendrecht is aangehouden. De man reed op maandag 22 maart op de kruising van het Westeind met de Industrieweg tegen de auto van een 47-jarige man uit Lelystad. Beide autos raakten beschadigd. De 46-jarige man liet zijn auto staan en rende, vermoedelijk van de schrik, weg. Hij werd later op de dag aangehouden in zijn woning in Papendrecht.

VERDACHTE MANNEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT- Drie mannen zijn aangehouden op verdenking van inbraken in autos. In de nacht van maandag op dinsdag 23 maart meldde een getuige dat de drie mannen zich verdacht ophielden bij autos op het Ambachtsweer. Ze liepen de wijk door en zaten aan allerlei autos. Toen de politie aankwam, stapten de mannen snel in een auto en reden met hoge snelheid weg. De politie gaf een stopteken en kon de auto staande houden op een vluchtstrook aan de A15 ter hoogte van Sliedrecht. In de kofferbak van de auto werd een autoradio aangetroffen. De 19-jarige man uit Rotterdam en zijn twee 18-jarige maatjes uit dezelfde woonplaats werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

VERVALST
HOOGBLOKLAND- Een 34-jarige Fransman is aangehouden. De man reed op maandag 22 maart over de A27. Bij het tankstation controleerde de politie zijn rijbewijs. Dit rijbewijs bleek te zijn vervalst. De man werd aangehouden en kreeg een dagvaarding mee.

CONTROLE
ALBLASSERDAM- De politie heeft met de laserpatrol een snelheidscontrole gehouden op de Edisonweg en de Ruigenhil. Dit was op maandagavond 22 maart. De politie controleerde 73 autos. Hiervan reden er 10 te hard. Zij werden allemaal staande gehouden en bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur op de Ruigenhil.

GESIGNALEERD
GORINCHEM- Een 32-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. De politie reed op maandagavond 22 maart over de Mollenburgseweg. Zij zagen een man lopen van wie de politie wist dat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Bij aankomst op het politiebureau bleek de man nog 128 dagen open te hebben staan. De man is ingesloten.