Politie Zuid-Holland-Zuid

23/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-03-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL ENZO
DORDRECHT- Een 30-jarige man uit Dordrecht bleek wel heel wat op zijn kerfstok te hebben toen hij werd staande gehouden voor een blaastest. De man moest deze blaastest ondergaan in de nacht van maandag op dinsdag 23 maart op de Jacob Marisstraat. Hij blies ver boven de streep. De man was al eerder voor dit vergrijp aangehouden. Bovendien was het rijbewijs van de man al eerder ongeldig verklaard. Ook bleek de man nog een celstraf van 28 dagen open te hebben staan. De man is ingesloten.

BRAND IN BERGING
DORDRECHT- In een berging van een kelder van een flatgebouw aan de Troelstraweg is brand uitgebroken. Op maandagavond 22 maart vloog de berging in het flatgebouw in de fik. De oorzaak is niet precies bekend maar de politie sluit brandstichting niet uit. Door de rookontwikkeling stonden de portieken en de trappenhuizen vol rook. De brandweer bluste de brand en blies de rook met ventilatoren weg. De technische recherche verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand. In de berging is veel rookschade ontstaan. De overige schade is beperkt gebleven.

BEROOFD
DORDRECHT- Een 27-jarige man uit Dordrecht is beroofd. Deze man liep op maandagavond 22 maart over het van der Duyn Maasdamplantsoen toen een man uit een auto stapte. De man drukte het slachtoffer tegen de garage. Het slachtoffer moest al zijn spullen op de grond gooien. Toen de 27-jarige zijn portemonnee op de grond gooide, pakte de verdachte deze op. Ondertussen bedreigde hij het slachtoffer nog en zei dat het slachtoffer weg moest lopen. Het slachtoffer rende weg in de richting van de Thorbeckeweg. De verdachte stapte weer in de auto bij enkele andere mannen.

Getuigen
De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Van de verdachte is alleen bekend dat hij als passagier in een rode personenauto weg reed.

CONFLICT
DORDRECHT- Drie mannen zijn aangehouden bij een conflict voor een woning aan de Merwedestraat. Een vrouw meldde op maandagavond 22 maart bij de politie dat er ruzie was tussen de drie mannen. De mannen zouden bekenden van elkaar zijn. Toen de politie aankwam, vochten twee mannen voor de deur. Bij de mannen werd een mes gezien. Deze 41-jarige man uit Dordrecht en een 35-jarige man uit Dordrecht werden aangehouden. Het mes werd in beslag genomen. De 41-jarige mocht later weer naar huis. De 35-jarige man beledigde en bedreigde enkele politie-agenten gedurende de rit naar het politiebureau. De 35-jarige man is ingesloten. Ook een andere man werd aangehouden. Hij bevond zich in de woning aan de Merwedestraat. Deze 49-jarige man uit Dordrecht werd later weer op vrije voeten gesteld.

ONGEVAL; MANNEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT-Twee mannen zijn aangehouden. Op maandagavond 22 maart reden zij op de Beethovenlaan een voertuig total-loss. Dit voertuig stond vermoedelijk geparkeerd. De bestuurder is in de bocht de macht over het stuur kwijtgeraakt. Ook werden hierdoor zon 4 andere geparkeerde voertuigen geraakt en beschadigd. De bestuurder en zijn passagier reden weg. De buurtbewoners schakelden de politie in. De politie ging op zoek naar de mannen en troffen een 44-jarige man uit Zwijndrecht en een 19-jarige man uit Zwijndrecht aan bij de woning van één van de mannen aan de Brucknerstraat. Het is niet bekend wie gereden heeft. De mannen bleken het voertuig waarmee de aanrijding werd veroorzaakt ergens anders te hebben geparkeerd. Het rijbewijs van de 44-jarige man werd ingevorderd. Beide mannen werden aangehouden en ingesloten.