Ingezonden persbericht


Forrester Research: 'Staffware marktleider in BPM marktsegment'

BPM softwareleverancier is de enige die door twee onafhankelijke marktonderzoekers als marktleider wordt gezien

New York, NY/Londen, 23 maart 2004 --- Staffware, een toonaangevende leverancier van software voor Business Process Management, wordt in het zojuist verschenen Wave rapport van Forrester Research de BPM-marktleider genoemd. Het Forrester rapport is het tweede onafhankelijke onderzoeksrapport dat de BPM-markt onder de loep neemt. In een eerder rapport, dat in mei 2003 werd uitgebracht door Gartner, wordt Staffware eveneens als leider geplaatst in het zogeheten Pure-Play Magic Quadrant.

Het Forrester-rapport, getiteld 'How Do the BPM Pure Plays Stack Up?' is een vergelijkende technologische analyse van tien toonaangevende, pure BPM-leveranciers. Staffware wordt in het bijzonder geloofd voor de marktbenadering en de productstrategie. Daarnaast wordt de OEM-strategie geprezen en verdient het vermogen om grote transacties te verwerken alle lof, aldus het rapport.

Forrester lichtte BPM-leveranciers door die kunnen worden gedefinieerd als gericht op procesmanagement en niet op integratie en die een automatiseringsmodule aanbieden.

De resultaten van Forresters 'Wave' zijn gebaseerd op de BPM TechRanking evaluatie, met weegfactoren als schaalbaarheid, orchestration en optimalisatie. Bovendien sprak Forrester met topmensen van de onderzochte bedrijven over hun marktbenadering en productplanning. Het resultaat is een veelomvattende analyse waar potentiële BPM-gebruikers op kunnen vertrouwen bij het samenstellen van een aankooplijst voor het kiezen van een BPM-leverancier.

Staffware's OEM-strategie en kennis van processen met grote transacties met name in de financiële dienstverlening heeft geresulteerd in een schaalbaar platform met eigenschappen als rules management en aggregate analysis, schrijft Sharyn Leaver, eerste analist bij Forrester Research.

"Het is zeer bevredigend voor ons dat gerespecteerde marktanalisten als Forrester Research en Gartner Group openlijk onze strategie en productplanning steunen," zei John O'Connell, bestuursvoorzitter en CEO van Staffware. "Het eerbetoon van Forrester Wave en Gartner Magic Quadrant zijn een steunbetuiging voor toekomstige en de huidige klanten van de Staffware Process Suite."

Over Staffware Plc
Staffware heeft een hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, vestigingen in 17 landen en ongeveer 370 medewerkers. De onderneming is winstgevend, schuldenvrij, heeft een notering aan de effectenbeurs van Londen en is onder bedrijven die uitsluitend BPM-oplossingen aanbieden wereldwijd de marktleider. Volgens de DTI R&D Scoreboard 2003 investeert Staffware met 18,1 procent van de omzet wereldwijd het meest aan onderzoek en ontwikkeling. Het gemiddelde bij ICT-dienstverleners in de sector ligt op circa 10 procent.

Staffware's kennis van BPM stoelt op een ervaring van meer dan 15 jaar in het automatiseren en beheersen van bedrijfsprocessen, waardoor de interactie van mensen en processen altijd centraal is blijven staan in de filosofie. Anders dan de meerderheid van andere aanbieders heeft Staffware een goed begrip en uniek inzicht in de complexe interactie van mens-tot-mens, mens-tot-applicatie en applicatie-tot-applicatie waaruit zakelijke processen bestaan.

De Staffware Process Suite bestaat uit een complete set hulpmiddelen voor het creëren, aanpassen en stroomlijnen van interne en externe processen van een organisatie. Met behulp van Staffware wordt een Independent Process Layer in het leven geroepen dat het bedrijfsproces scheidt van de onderliggende IT/dataomgeving. Zo wordt een snelle ontwikkeling of verandering van het bedrijfsproces mogelijk. De Staffware Process Suite is een open en op standaarden gebaseerde oplossing die een naadloze integratie en samenwerking met bestande IT-infrastructuren en hun applicaties verzekert.

Meer informatie voor de pers en beeldmateriaal :

Staffware B.V.
Frits Bussemaker, Marketing and alliance manager
Robijnstraat 76
1812 RB Alkmaar
T: (072) 512 07 28
e.: fbussemaker@staffware.nl

Lubbers & De Jong B.V.
Peter Keijzer
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t.: (00 31) (0)20 421 05 65
e.: peter@l-dj.nl