Gemeente Stede Broec 23-3-2004
Controle hondenbelasting

In de gemeente Stede Broec wordt belasting geheven op het houden van honden. Voor deze belasting geldt een aangifteplicht; wie zich in Stede Broec vestigt en een of meer honden heeft of wie hier woont en een hond aanschaft, moet dat zelf op het gemeentehuis komen melden. Voor een goede uitvoering is controle nodig.

Vanaf eind maart

Maandag 29 maart begint in opdracht van het gemeentebestuur weer zo?n controle op hondenbelasting. De controleurs bellen bij elke woning aan en stellen wat vragen over het al of niet hebben van honden. Vanzelfsprekend kunnen de controleurs zich legitimeren met een door de gemeente verstekt legitimatiebewijs.

Belastingbedragen

Op dit moment zijn er in Stede Broec ongeveer 1500 honden geregistreerd. Voor één hond betaalt de bezitter ? 39, voor twee ? 114. Elke hond méér kost ? 95,40. Vanaf vijf honden geldt het maximumtarief van ? 341,40.

Aangeven van een hond

Misschien heeft u sinds kort een hond en heeft u nog geen aangifte gedaan. Wij verzoeken u dringend om dat snel te doen. Aan de balie in het gemeentehuis is een aangiftebiljet verkrijgbaar. Het aangiftebiljet is ook te vinden op www.stedebroec.nl onder Producten en diensten / Formulierenoverzicht of onder aan de pagina. U kunt ook even telefoonnummer 510121 bellen; dan sturen we u het biljet toe.

Vrijstelling

Heeft uw hond een pup, dan hoeft u de eerste zes maanden geen belasting voor het jonge dier te betalen. Ook voor blindengeleidehonden hoeft geen belasting betaald te worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Bel dan met de afdeling belastingen: telefoonnummer 510121, maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00, vrijdag van 9.00 tot 12.00.

---

documenten
Hondenbelasting - print het aangiftebiljet

---

contacten
Taakveld Belastingen

---

producten
hondenbelasting