Gemeente Utrecht

Tentoonstelling Kinderraadsvergadering in het stadhuis

Het participatieproject "Kinderraadsvergadering" laat kinderen uit Utrecht meebeslissen over de inrichting van hun wijk. Op de tentoonstelling in het stadhuis over de Kinderraadsvergadering is te zien hoe dit project eruit ziet. Hoe is de Kinderraadsvergadering ontstaan? Hoe gaat het in z'n werk? Wat heeft het opgeleverd? En welke plannen doen dit jaar mee aan de Kinderraadsvergadering 2004? Op al deze vragen is het antwoord te vinden op de tentoonstelling.

Tentoonstelling
Van 23 maart t/m 23 april staat alles over de Kinderraadsvergadering tentoongesteld in de hal van het stadhuis. Het stadhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, op donderdagavond tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

De Kinderraadsvergadering
De Kinderraadsvergadering is een participatieproject van de gemeente Utrecht voor alle kinderen van 10 tot en met 13 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool) die in Utrecht wonen. Kinderen bedenken ideeën en maken plannen (onder begeleiding) waar zij zelf behoefte aan hebben in hun wijk. Tijdens een wijkvoorronde in de eigen wijk kiezen de kinderen het plan dat doorgaat naar de jaarlijkse stedelijke Kinderraadsvergadering. De kinderen presenteren hun wijkvoorstel zelf tijdens deze vergadering. Daarna debatteren ze in de raadzaal van het stadhuis over de plannen en stemmen over wat het beste plan is. De winnende wijk krijgt 20.000 euro van de gemeente om het plan te realiseren. De Kinderraadsvergadering is dit jaar op woensdagmiddag 7 april in theater Kikker en de raadzaal van het stadhuis. Het debat is van 15.00 uur tot 16.00 uur live te volgen via RTV Utrecht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, Programma voor de Jeugd, Kirke Mulders, telefoon 030-286 5994, niet bereikbaar op woensdag en vrijdag of afdeling Communicatie, Floor Hufner, telefoon 030-286 8393, niet bereikbaar op vrijdag.

Utrecht, 23 maart 2004.