1e persbericht van dinsdag 23 maart 2004

Eindhoven 23-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ruitenvernielers aangehouden
.

Maandagavond om 20.30 uur zijn op de Zernikestraat vier Eindhovenaren van 13 en 14 jaar aangehouden. Naar aanleiding van deze vernielingen is een onderzoek ingesteld door de buurtbrigadier. Hieruit bleek, dat er sinds 3 februari 2004, regelmatig op de maandag en de woensdagavond grote thermopane ruiten (3 ruiten van 3 x 1,5 meter en 8 ruiten van
1,20 x 1,20 meter) van een gebouw aan de Zernikestraat werden vernield. Kort geleden had een getuige een klap gehoord en vier jongens zien wegfietsen. Door de politie is toen besloten om op genoemde avonden te posten bij het gebouw. Maandagavond konden de vier verdachten op heterdaad worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de schade, van ruim 9000 euro, zal op hen worden verhaald. Zij zijn na verhoor overgedragen aan de ouders.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling

Op de Insulindelaan is maandagavond 20.50 uur een 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een personenauto te hebben vernield op een parkeerplaats aldaar. De eigenaar van de auto hoorde dat en hield na een korte achtervolging de verdachte aan en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. Uit de auto is niet weggenomen.

Eindhoven: Meisje geslagen bij poging beroving

Dinsdagmorgen rond 0.30 uur is een 17-jarige Eindhovense mishandeld toen een man probeerde haar handtas te stelen. Het slachtoffer liep op het Gagelboschplein toen er een man naar haar toe kwam. Hij probeerde haar tas van haar schouder te rukken maar het meisje hield haar tas stevig vast. Het slachtoffer werd in haar gezicht geslagen en tegen de grond geduwd waarbij ze kneuzingen opliep. Toen het slachtoffer begon te gillen ging de dader er, zonder buit, te voet vandoor.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft maandag tussen 15.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester van Houtlaan. Er zijn 47 bestuurders bekeurd. De snelste reed 100 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maandag tussen 19.00 en 21.30 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Molenstraat. Daar werden 38 bestuurders bekeurd. De snelste reed 82 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Geldrop: Fietsendief gepakt

Maandagavond rond 21.30 uur heeft de politie bij zijn woning een 40-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor in Geldrop aan de Stationsstraat een fiets had gestolen. De fiets laadde hij in zijn auto. De agenten zagen de fiets voor zijn woning staan en in zijn auto lag inbrekersmateriaal. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal

Een 41-jarige inwoner van Helmond is dinsdagmorgen om 01.50 uur op de Jan Agtenstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor te hebben ingebroken in een winkel aan het Gerardusplein. Daar had hij met een tegel een ruit vernield en een hoeveelheid sigaretten weggenomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De weggenomen sigaretten werd op de plaats van aanhouding aangetroffen en zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Autodief aangehouden

Een politiesurveillance zag op de Abrikozenstraat een personenauto met flinke snelheid rijden. Na een korte achtervolging kon aan de bestuurder een stopteken worden gegeven. Uit onderzoek bleek dat de auto al gestolen stond gesignaleerd. De 33-jarige bestuurder uit Lierop is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.