Time : 3:41:16 PM
Date : Tuesday, March 23, 2004

Sender Name: Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

VMW investeert 48 miljoen euro in vervanging loden huisaansluitingen

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW), die drinkwater levert in 174 gemeenten in Vlaanderen, investeert over een periode van 10 jaar ruim 48 miljoen euro in de vervanging van loden huisaansluitingen. De VMW levert hiermee een duidelijke inspanning om het loodgehalte in het drinkwater tot het strikte minimum te beperken.

Het aantal huisaansluitingen in lood binnen het verzorgingsgebied bedraagt momenteel zo'n 83.000 eenheden. Om in orde te zijn met de Europese richtlijn moeten die tegen 2013 allemaal vervangen zijn. Daarom heeft de VMW een tienjarenplan opgesteld, dat loopt sinds januari 2003, en garandeert dat de vervanging van deze loden huisaansluitingen zowel budgettair als organisatorisch haalbaar is.

Ook binneninstallatie vervangen
Iedere VMW-klant bij wie de loden huisaansluiting vervangen wordt, krijgt de raad om desgevallend ook de binneninstallatie in lood te vervangen, en wordt ingelicht over de risico's van een binneninstallatie die nog geheel of gedeeltelijk uit lood bestaat. Een verplichting opleggen om de loden binneninstallatie te vervangen valt echter buiten de bevoegdheden van de drinkwaterbedrijven.

einde persbericht

Meer informatie: Bart De Bruyne, wd. directeur communicatie 02-238 96 08
0496-59 02 65

URL: http://www.vmw.be