MKB-Nederland

Wat is XML-RSS

23-03-2004
Knelpunten zorgen voor grote it-vraag in mkb
Nota, Persbericht, Projecten

Ondanks de economische tegenwind blijven de investeringen in computers en andere it-producten in het midden- en kleinbedrijf goed op peil. Dit constateert MKB-Nederland uit het 56e NIPO-panel. Het gehele panelonderzoek wordt morgen tijdens de Week van de Ondernemer gepresenteerd. Koplopers zijn de zakelijke dienstverlening en groothandel.

Bijna een derde van de ondervraagde ondernemers geeft aan dit jaar in it te zullen investeren, dat is meer dan in het topjaar 2000. De belangrijkste reden is dat bedrijven hopen met it een aantal knelpunten te kunnen oplossen, zoals:

* registratie van vragen en opmerkingen van klanten optimaliseren;
* verbetering van de productiviteit;

* beter inzicht in bedrijfsinformatie;

* voorraadbeheer;

* contact met buitenmedewerkers.

De tijd is voorbij, zo blijkt, dat computers vooral voor administratieve handelingen worden aangeschaft: de klant komt centraal te staan: beter assortiment, betere keus, snellere leveringen. Een intern netwerk met backoffice is daarbij onontbeerlijk. Tegelijk veranderen ook de eisen aan it-aanbieders: de voorkeur gaat uit naar één partner met een totaaloplossing.

MKB-Nederland wil keurmerken en praktische middelen ontwikkelen om markttransparantie op dit gebied te vergroten. Een goed voorbeeld daarvan is het praktisch ict-instrument van MKB-Nederland en UNETO-VNI: zonder technische kennis kan de ondernemer de it-behoefte van zijn bedrijf vaststellen. Installateurs met een keurmerk geven garanties af.

Voor meer informatie : drs. K.A. Ravesloot
ict-week van de ondernemer 2004.pdf

© MKB-Nederland, 2003 | Disclaimer |