Provincie Overijssel

Nieuw landgoed ten noorden van Rijssen

Gedeputeerde Staten zijn bereid mee te werken aan een initiatief van de heer Baan en de gemeente Rijssen-Holten voor de realisatie van een nieuw landgoed van vijf hectare aan de noordrand van Rijssen. Landgoed Zuna, vernoemd naar het naburige buurtschap, wordt gebouwd op de plek van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Molendijk Noord 73.

Het landgoed omvat een oppervlak van 4,8 hectare. Om de bouw van het nieuwe huis te realiseren, worden de oude bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen gesloopt.

Gedeputeerde Rietkerk is blij met het landgoedplan van de heer Baan dat is ingediend bij de gemeente Rijssen/Holten. "De landschappelijke kwaliteit van het gebied tussen het Rijssense bedrijventerrein De Mors en de Regge neemt hierdoor toe."

Bij de bouw van het nieuwe landgoed zal de nadruk liggen op het realiseren van een kwalitatief en architectonisch hoogwaardig landhuis dat past in het landschap. Daarnaast moet het overgrote deel van het landgoed opengesteld worden voor publiek.

In overleg met de provincie en de gemeente zal een landschapsontwerp gemaakt worden. Naar verwachting zal eind 2004 het bestemmingsplan van de gemeente Rijssen-Holten ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten worden voorgelegd.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel