Vlaamse overheid

Deze namiddag is het Vlaams-Nederlands verdrag betreffende de accreditatie van de hoger onderwijsopleidingen unaniem goedgekeurd in de Commissie Buitenlandse en Europese aangelegenheden van het Vlaamse Parlement. In dit verdrag wordt bepaald dat Nederland en Vlaanderen zich er toe verbinden de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) op te richten.

De NVAO krijgt de taak om Nederlandse en Vlaamse opleidingen in het hoger onderwijs te accrediteren en de toets nieuwe opleiding uit te voeren. Accreditatie is een keurmerk dat aangeeft dat een opleiding aan bepaalde, op voorhand vastgestelde, kwalitatieve maatstaven voldoet.

Door de oprichting van de NVAO geven Vlaanderen en Nederland gevolg aan de Bolognaverklaring die ze op 19 juni 1999 ondertekenden. Daarmee engageerden ze zich om te werken aan een Europese hogeronderwijsruimte waarin kwaliteitszorg centraal staat.

Voor minister Vanderpoorten staat het accreditatieverdrag symbool voor de wil van Vlaanderen en Nederland om een voortrekkersrol te spelen in het Bolognaproces en ons hoger onderwijs een leidende rol te laten spelen in Europa.

Meer info over het accreditatieverdrag:
http://www.ond.vlaanderen.be/bolognaproces/vlaanderen/dui ding-uitwerking.htm#verdrag

info : Jo De Ro, woordvoerder van
minister Vanderpoorten - gsm (0475) 98 33 73 tel. (02)553 99 23 - fax. (02) 553 99 19 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be
---