23/03 Politiepersberi chten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 23-03-2004

OPGEVEN VALSE NAAM BIJ RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Maandagavond controleerden surveillerende agenten op de Kastanjelaan in Drunen een 34-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt, gaf een valse naam op en had nog een boete openstaan. De verdachte is aangehouden. De man had voor 516,= aan boetes openstaan voor verkeersovertredingen, eventueel te vervangen door 16 dagen hechtenis. Omdat hij niet kon betalen is hij ingesloten. Voor het rijden onder invloed van alcohol en het opgeven van een valse naam komen daar nog eens boetes overheen.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen zijn op de Sterrendaalders in s-Hertogenbosch drie mannen aangehouden voor bedreiging van een 36-jarige vrouw. De mannen, een 46-jarige Waalwijker een 38-jarige man uit Drunen en een 59-jarige Bosschenaar kwamen naar hun eigen zeggen bij de vrouw aan de deur omdat ze nog geld te goed zouden hebben. Het drietal schopte tegen de voordeur en bedreigde de vrouw verbaal met de dood. Zij zijn aangehouden en ingesloten.

PEPPERSPRAY INBESLAGGENOMEN

s- Hertogenbosch Dinsdagmorgen is een 38-jarige vrouw uit Eindhoven betrapt op het bezit van een busje pepperspray. De vrouw wilde het Paleis van Justitie aan de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch binnengaan toen een detectiepoortje alarm gaf. Bij nadere controle bleek zij een busje pepperspray bij zich te hebben. Zij kreeg een proces-verbaal voor de Wet Wapen en Munitie. De vrouw verklaarde het busje altijd bij zich te dragen ter zelfverdediging. Het busje is inbeslaggenomen.

VREEMD RIJGEDRAG

Heusden- Maandagavond zagen surveillerende agenten op de provinciale weg N267 in Heusden een 50-jarige automobilist uit Kaatsheuvel nogal vreemd rijgedrag vertonen. De man slingerde en wisselde steeds van snelheid. Bij controle bleek dat hij duidelijk teveel alcohol gedronken had. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

MEISJE AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen is bij een supermarkt aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch een 15-jarig meisje uit die plaats betrapt op diefstal van shampoo, croissants en koek. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

UITSLAANDE BRAND BEDRIJFSPAND

Schijndel- Maandagavond is door nog onbekende oorzaak een hevige brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Huygensweg in Schijndel. Bij de brand kwam een geringe hoeveelheid asbest vrij. Omstreeks 17.22 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er een uitslaande brand was in een opslag van een lijmverwerkend bedrijf. Het betrof een stenen pand met een golfplaten dak. De brandweer was o.a. met een hoogwerker aanwezig. Het bedrijfspand zelf brandde geheel uit. De omliggende percelen konden worden behouden. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen dat is neergeslagen op het perceel van het bedrijfspand. Het terrein werd afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest ruimen. De bedrijfshal is gedeeltelijk gesloopt in verband met instortingsgevaar. In het pand stonden een aantal gasflessen die door de brandweer langdurig werden gekoeld. De brand is gemeld door een buurtbewoner. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De wegen in de directe omgeving van het pand zijn enkele uren afgesloten geweest. De technische recherche stelt in de loop van vandaag een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

ZEVEN INSLUIPINGEN OPGELOST

Boxtel - Met de aanhouding van twee jongens van 16 jaar uit Boxtel heeft de politie een zevental insluipingen in Boxtel en Liempde opgelost. Op donderdag 18 maart werd het tweetal overlopen door de bewoners bij een poging tot insluiping in een woning aan de Sint Sebastiaanstraat in Boxtel. Ze wisten uit de woning te ontkomen. De jongens konden korte tijd later in de omgeving worden aangehouden. Uit het onderzoek is gebleken, dat het tweetal zich tussen 25 oktober 2003 en 18 maart aan een zevental insluipingen in Boxtel en Liempde heeft schuldig gemaakt. Bij twee van deze insluipingen werden de jongens betrapt door de bewoners, maar wisten te ontkomen. De buit bedroeg in de meeste gevallen, geld, portemonnees bankpasjes, GSM's en fototoestellen.

310,= BOETE VOOR BELGISCHE AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

Vught
In de nacht van maandag op dinsdag troffen agenten op de Helvoirtseweg in Vught een Belgische automobilist onder invloed van alcohol aan. De man kreeg direct een geldboete van 310,= en een rijverbod van drie uur opgelegd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Boxtel
Dinsdagmorgen is een 42-jarige man uit Veldhoven op de Bosscheweg in Boxtel bedreigd door een 50-jarige man uit die plaats. Laatstgenoemde is aangehouden. De man uit Veldhoven zag dat de verdachte op de grond lag te vechten met zijn 25-jarige zijn vriendin. Hij sprak daar de verdachte op aan en werd vervolgens bedreigd met een biljartkeu. De verdachte had in de auto ruzie gekregen met zijn vriendin, die daarop was uitgestapt en probeerde haar weer in de auto in te krijgen. De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden. Hij had tevens nog een boete openstaan van 118,=. Hij is voor verhoor ingesloten.

UDENAAR AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Uden
Dinsdagmorgenvroeg is een 39-jarige inwoner uit Uden aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht in een woning in Uden zijn 33-jarige slapende broer in te hebben aangevallen en te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een paar pijnlijke plekken op. De verdachte kon terplaatse worden aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en is ingesloten.

SNELHEIDSDUIVEL MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Odiliapeel
Maandagavond is het rijbewijs van een 26-jarige man uit Odiliapeel ingevorderd wegens het rijden met veel te hoge snelheid. De verdachte reed op de Middenpeelweg in zijn woonplaats met een snelheid van 136 km/h waar slechts 80 km/h is toegestaan.

JAGUAR IN BRAND

Erp
Maandagavond is een 27-jaar oude Jaguar op de Bosscheweg in Erp spontaan in brand gevlogen. De brand is vermoedelijk ontstaan bij het overschakelen van gas naar benzine. De auto is geblust door de brandweer. De 35-jarige eigenaar uit Boxtel kwam met de schrik vrij.

KEUKEN UITGEBRAND BIJ BAKKEN VAN FRIKANDEL

Veghel
Maandagmiddag is de keuken van een woning aan de Vijverweg in Veghel volledig uitgebrand. De zoon des huizes zette bij thuiskomst de frituurpan aan om een frikadel te bakken en kroop achter de computer. Plotseling hoort hij het brandalarm afgaan. Toen zijn pogingen de brand te blussen mislukten belde hij 112. De brandweer wist de brand te blussen. De keuken is volledig uitgebrand en de rest van de woning liep rook- en waterschade op.

VERDACHTEN OVERVAL SRV-WAGEN AANGEHOUDEN

Oss
Maandag heeft de politie Oss drie inwoners (leeftijd 19-22-en 25 jaar) uit die plaats aangehouden voor het plegen van een overval op een SRV-wagen. Op maandag 8 maart jl. is de 51-jarige Ossenaar op de Potgieterstraat in Oss in zijn winkelwagen overvallen. Eén van de verdachten kwam met een bivakmuts op de wagen binnen en sloeg het slachtoffer met een honkbalknuppel, terwijl hij geld eiste. De eigenaar van de SRV-wagen wist door te toeteren de aandacht van buurtbewoners te trekken, waarop de overvaller er vandoor ging. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een hoofdwond tengevolge van een klap met een honkbalknuppel. Gedurende het onderzoek en het horen van getuigen bleek dat de overval vermoedelijk door in het totaal drie personen was gepleegd. De politie heeft het drietal gisteren aan kunnen houden. Zij zijn alledrie ingesloten. Ieders aandeel in de overval wordt momenteel onderzocht.

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN

Oss
De politie Oss heeft zondag en maandag respectievelijk een 22-jarige en een 20-jarige Ossenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging, die in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. plaatsvond, op de Burgwal in Oss. Het tweetal wordt ervan verdacht een 23-jarige man uit Oss zodanig te hebben mishandeld dat hij bewusteloos raakte. Een 26-jarige vrouw uit Oss, een bekende van het slachtoffer, schoot te hulp en liep ook dusdanige trappen op dat zij tijdelijke buiten bewustzijn raakte. Beide slachtoffers hebben zich in het Bernhoven ziekenhuis moeten laten behandelen. Zij liepen o.a. zwellingen en verwondingen aan het hoofd op. Beide verdachten zijn aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld. Het betroffen hier twee verdachten die vallen onder Stelselmatige Dader Aanpak (Aanpak van veelplegers).

ZAKKENROLSTER AANGEHOUDEN

Oss
Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Heuvel in Oss een 15-jarig meisje uit Nieuwegein aangehouden nadat zij was betrapt op zakkenrollerij. Een 57-jarige vrouw uit Oss bemerkte toen zij wilde afrekenen dat haar portemonnee uit haar tas gestolen was. Zij was kort daarvoor in een naastgelegen winkel geweest en zag daar een meisje staan met haar portemonnee . De vrouw liep er samen met haar man heen en spraken het meisje aan. Met medewerking van een winkelmedewerker werd de politie gebeld. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

ZESTIENJARIGE JONGEN VEROORZAAKT ONGEVAL MET AUTO MOEDER

Oss
Dinsdagmiddag heeft een 16-jarige jongen uit Oss in de auto van zijn moeder op de Jan Thijssenstraat in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt. De jongen had de auto stiekem meegenomen , was de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen een tuinmuur gereden. Hij liet de auto na de aanrijding achter en ging er vandoor. Hij is korte tijd later in zijn ouderlijke woning Oss aangehouden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT GESTOLEN KENTEKENPLATEN

Mill
Maandagavond zagen agenten op de Hoogstraat in Mill een auto rijden met afwijkende verlichting. Bij controle bleek dat de auto aan de was voorzien van rode TL-balken. Het voertuig bleek niet te zijn voorzien van een geldige APK keuring. In de kofferbak troffen de agenten een kentekenplaat aan die in december vorig jaar bleek te zijn ontvreemd in Wijchen.

De bestuurder, een 24-jarige man uit Gennip is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten.