Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 23 maart

Alkmaar 23-03-2004 - 17.00 uur

Gestolen auto aangetroffen

Alkmaar, maandag 22 maart 2004.

Maandagavond ontdekten voorbijgangers dat er een vreemde auto geparkeerd stond op de Gedempte Veert. Men vermoedde dat de auto was ontvreemd en waarschuwde de politie. Het vermoeden van de melders bleek juist te zijn. De bedrading van de auto was doorverbonden. Het bleek dat de auto tussen 11 en 22 maart was gestolen vanaf de Laan van Bath in Alkmaar. De eigenaar is van het terug vinden van zijn auto in kennis gesteld.

Jongens aangehouden na diefstal straatnaambordje politiebureau

Alkmaar, dinsdag 23 maart 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee mannen van 26 en 27 jaar, beiden afkomstig uit Alkmaar, aangehouden op het Mallegatsplein. De twee werden betrapt door agenten toenl zij bezig waren om een straatnaambordje van de gevel van het politiebureau weg te nemen. Een van hen verklaarde het bordje als versiering in zijn huis te willen hebben omdat hij eerder een dag in het politiebureau had moeten doorbrengen. Beide verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol

Bergen, dinsdag 23 maart 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 50-jarige man uit Antwerpen aangehouden op de Dreef. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol gedronken had. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, dinsdag 23 maart 2004.

In dezelfde nacht werd op de Sliksteeg een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen aangehouden. Ook hij bleek alcohol te hebben gebruikt en blies 420 u/l., nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Verkeerscontrole

Castricum, dinsdag 23 maart 2004.

Dinsdagmorgen tussen 07.00 en 09.00 uur werd op de Bloemen een verkeerscontrole gehouden, speciaal gericht op bromfietsers. Er werden acht bromfietser bekeurd omdat de bromfiets waarop zij reden een te hoog vermogen had. Twee bromfietsers droegen geen helm en één had een gladde band. Tot slot werd één bestuurder bekeurd omdat hij het rode verkeerslicht negeerde.

Kettingbotsing zorgt voor veel schade

Heiloo, dinsdag 23 maart 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 07.45 uur vond een aanrijding plaats op de Rijksweg A9 ter hoogte van Heiloo. Bij deze aanrijding waren zeven autos betroken. In verband met de verkeersdrukte remde de eerste auto. Op het moment dat deze stilstond werd hij van achter aangereden. Vervolgens had dit een kettingbotsing tot gevolg waarbij de schade aan de diverse voertuigen aanzienlijk was. Drie personen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Voorzover bekend is geen van deze personen opgenomen.